Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Ne zaman emekli olurum?

20.06.1977 sigorta girişliyim. 3053 günüm var. Yüzde 59 engelliyim ve vergi indirim belgem yok. Hangi tarihte emekli olabilirim. Ayrıca vergi indirim belgesi alma zorunluluğum var mı? Harun İyiaydın
Yıl olarak fazlanız var eksiğiniz yok. 547 gün prim eksiğinizi tamamlayıp emekli olabilirsiniz. 1 Ekim 2008'den önce işe başladığınızdan dolayı 5510 sayılı SGK Yasası'na göre vergi muafiyet belgesi almanız şart.

Yüzde 40.5 cücelik raporum var. 6.8.1994'te işe başladım. Acaba özürlü haklarından yararlanıp emekli olabilir miyim? G. Pamukçu
Değerli okurum. Kısa-uzun ayırımı yapılmadan yasalar nezdinde en az yüzde 40 ve üzeri özürlü raporu olan her kişi özürlülere tanınan haklardan yararlanır. Yüzde 40.5'lik oranla 17 yılı tamamlayıp 3920 günü doldurduğunuzda (vergi muafiyet belgesi şart) emekli olursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA