Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Böyle olur engelli protestosu

Eğitim sistemindeki sakatlıklardan canı yananlar sesini yükseltmeye başladı. Engelli Öğrenci Platformu üyesi yaklaşık 20 kişi Ankara Bilkent ÖSYM önünde toplanarak çektikleri sıkıntıları gündeme taşıdı. Kulaklarına pamuk tıkayan, gözlerine siyah şerit çeken ve ağızlarını bantla kapatan engelli öğrenciler, ÖSYM'nin, engelliler için uygun sınav koşullarını sağlamasını istedi.

Derneklere tepki...
Öğrenciler, dernekler tarafından yalnız bırakılmalarına hayli kızgın. "Tüm dernekler bize yıllarca propaganda yaptırdı. Üye olmayıp dışarıdan destek verdiğimiz dernekler, ne yazık ki, 'Özürlü öğrenciler kendi göbeğini kendi kessin' mantığıyla bizi yalnız bırakıyor."

Ender'den destek
Öğrencilerin derneklere olan tepkisini sordum. Engelli Hakları Derneği (Ender) Mali Saymanı Tamer Özbek'ten şu yanıtı aldım: "Bizler ve STK'lar okuyan arkadaşlarımızı görmezden geldik, sorunlarına değinmedik. Bundan böyle Ender olarak engelli öğrencilerimizin yanındayız."
Haydi hayırlısı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA