Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Aşk-ı Memnu da 'sakat'ladı

Dünyada yaşayan yaklaşık 750 milyon engellinin hepsi, ailelerinin yaptığı kötülükler sonrası sakat kalan insanlar mı? Dünyayı bilmem ama Türkiye'de evet.
Dini yönleri ağır basan bazı dizilerin çoğu, güya insanları kötülüklerden arındırıyor... İzlediğim her bölümün sonunda, oyuncular nedense sakat kalıyor. Yani çalan, çırpan, yetim hakkı yiyen, çıkar için "şeytana külahını ters giydiren" dümenbazların akıbeti, ya körlük oluyor, ya da spastiklik...
Özürlüyü lanetli kullar olarak gösteren bu tür programları birkaç kez yazdım. Allah'tan özürlüyü töhmet altında bırakan dini ağırlıklı programlar şu sıralar kesildi. Geçtiğimiz perşembe günü son bölümü yayınlanan Aşk-ı Memnu da modaya uydu!!! Bihter'in annesi Firdevs yaptığı kötülük sonrası felç geçirip sakat kaldı. Deyim yerindeyse Allah cezasını verdi! Şimdi bu tür program yapımcılarına soruyorum:
Doğuştan, kaza ya da yanlış tedavi gibi nedenlerle sakat kalanlar bile, size kalsa, mutlaka birinin günahını çekiyor. Yani sakat kalmayı hak etmiş. Deyim yerindeyse "Allah cezalarını vermiş" öyle mi? Bunları nereden biliyorsunuz?
Şimdiden uyarımızı yapalım. Bilinçleri çarpıtıp, yalan yanlış senaryolarla özürlüyü töhmet altında bırakmayın! Ha, "Bildiğimi okurum" diyorsanız size önerim şu olur. Töhmet altında bıraktığınız özürlüyle yer değiştirmek ister misiniz?
Karar sizin...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA