Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Telekom 'engel'leri aşıyor

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için "el veren" bazı kişi ve kurumlar güzel çalışmalar yapıyor. Bu kurumlardan biri de Türk Telekom. Engel ayrımı gözetmeden hizmet sunan Telekom iletişimde engelleri kaldırmaya niyetli. İşte bunlardan birkaçı.
37 ilde 210 noktada tekerlekli sandalye kullananların rahatlıkla erişebileceği ankesörlü telefonları hizmete sundu. 44 ilde de çalışmalar sürüyor.
20 Aralık 2010 itibariyle körler için kabartmalı (Braille alfabesi) fatura uygulamasına geçti.
Türkiye genelinde 66 işitme engelli derneğine telekonferans cihazı bağışladı. Böylece dernek üyeleri ve aileleri, aralarında görüntülü görüşme imkânı buldu.
Biz de engelliye desteklerini esirgemeyen Türk Telekom camiasına teşekkür ediyoruz. Bu arada, Telekom'un yaptığı yukarıda saydıklarımla sınırlı değil. Yakında yaklaşık 9 milyon engelliyi yakından ilgilendirecek başka bir önemli konu var. Çalışmalar sürüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA