Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Özürlü raporlarına Maliye tırpanı

Engellilerin "sabır taşı"nı çatlatan rapor rezaletini defalarca işledik. Ama Maliye rapor budama inadından vazgeçmiyor. Denizli'den yazan Kemal Serbes de Maliye'den tırpan yemiş. Canı yanmış soruyor:
17.05.1973 doğumluyum ve sol gözüm hiç görmüyor. Denizli Devlet Hastanesi'nden "sürekli" ibareli aldığım rapor oranım % 50. Vergi indiriminden yararlanmak için yeni rapor aldım. Ancak Ankara bu % 50'lik oranımı 28'e düşürdü. Bu durumda ne vergi indiriminden ne de emeklilik hakkından yararlanabiliyorum. 1987'de işe başladım ve 5 bin 500 günüm var. Şimdi ben emekli olamayacak mıyım?
-Değerli okurum. O kadar yazıp çizmemize rağmen ne yazık ki Maliye rapor oranlarını düşürme sevdasından vazgeçmiyor. Anlaşılan özürlünün üç kuruşuna göz dikmişler. Yoksa 16 Aralık 2010'da 27787 (Mükerrer) sayı ile Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Kurulu Rapor Yönetmeliği'ndeki "sürekli sakatlığı olanların yeni rapor almasına gerek yok" hükmüne rağmen engelliyi bu kadar süründürmezdi. Sorunuza gelince, 1987'de başlayan özürlüler 15 yıl, 3 bin 600 gün üzerinden emekli olur. Sizin 9 yıl, bin 900 gün fazlanız var. Daha fazla mağdur olmamanız için vergi mahkemesine dava açınız.

***

NOT: Bugün Adana'dayız. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Engelliler hayata tutunsun" diyerek sıcak elini uzatmış. Arı gibi çalışıyor... Bu güzel çalışmaları haftaya sizlerle paylaşacağım.



YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA