Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Sırda sınır yok!

Hızır’ın meğer Ceylan’dan bir oğlu daha varmış; 25 yıllık sır ortaya çıktı. Melek’i sahiplenen Zeynep “Bu bizim sırrımız” diyor ama asıl annesine dair sırrı bilmiyor. Cesur’un bu yola çıkmasına sebep hayati sırrı açığa çıkacak mı? Dizilerde sırlar yarışıyor!

Öp babanın elini! Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da tam da bu oldu. Hızır Çakırbeyli'nin meğer Ceylan'dan bir oğlu varmış: Babasına ve Alparslan'a olan tıpatıplığıyla zerre tereddüt yaşatmayan Hızır Ali. Ceylan 25 yıl boyunca saklamış bu sırrı. Önce aldırmasını isterler diye korkusundan, sonra Hızır Meryem'le nişanlandığı için, ilerleyen yıllarda reddedilir diye... Bir türlü açılamamış Çakırbeylilere. Ruhen biraz şişmiş haliyle ama fiziksel olarak çok da zor olmadığını söyledi saklamanın ve genetiğe bağladı sebebi: Oğlan yıllarca ABD'de, orada da hapisteymiş çünkü! Zaten şimdi ortaya çıkması da istihbaratın başı olan dayısı Davut'un ABD'yle yaptığı pazarlık... Sonra işte bir kahvaltı masasında patlattı Ceylan bombayı.

İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ SIR DEĞİLDİR
Yine salı gecesinden devam edersek... Zeynep, Melek'e yeni bir hayat vermek için onu kaçırıp adını da Turna koyduğunda, "Bu bizim sırrımız olacak" diyor. Sonradan uyananlar çıksa da, bu sırla ve türlü zorlukla yaşamaya başlıyorlar. Anne' dizisinde bir sır daha var asıl: 'Sakar teyze' Gönül hanımın, Zeynep'in onu terk ettiğini sandığı öz annesi olması. Artık gazeteci Ali de vakıf olduğuna göre buna; iki kişinin bildiği sır, sır değildir diye düşelim notumuzu.
Hayat Şarkısı'nda peynir-ekmek gibi bir şey sır. Büyük sırlar, orta boylar, gündelik sırcıklar, sağ-sol, dört bir köşe onlarla kaplı; gizli kapaklı olmayan tek bir iş yok. Hülya böyle nefes alıp veriyor. En son tokat tesirli o dev sır onu da fena sarstı ama. Melek'in büyüttüğü Bahar'ın, Hülya'nın doğumda öldü zannettiği bebeği olduğu ortaya çıktı ve kartlar yeniden dağıtıldı! Gerçi buradaki benzerlik de DNA'ymış filan hiçbir somut delil gerektirmiyor; annesinin Hülya olduğu, küçük kızın resmen yüzünde, gözünde yazıyor!

HAYAT SIRRI, DEVLET SIRRI
Aşk ve Mavi'nin başlangıcı bir sır zaten. Mavi'nin Ali'yle yakınlaşmasının arkasındaki sebep, abisi Ahmet'i öldürdüğü için onu öldürüp öç almak istemesi. Ama onun da bilmediği bir sır var. Mavi'nin abisini öldüren, Ali değil, onun abisi. Ali, çoluğu çocuğu var diye abisinin suçunu üstlenip onun yerine hapis yatan kahraman ve fedakâr birader. Eh, bu durumda... Aşk kaçınılmaz tabii!
Cesur, bir sır yumağı. Bir, iki, üç, beş, çekirgeden kat be kat iyi sıçrıyor şimdilik. Bu yola çıkmasına, Korludağ topraklarına komşu gelmesine, Sühan'a yaklaşmasına sebep hayati sırrını açık edecek bir gafı olmadı henüz. Cesur ve Güzel'in ilk yarısı, bakalım çalınmış hayatını geri alabilecek mi?
Vatanım Sensin de bir büyük sır üstüne kurulu. Devlet sırrı. Onu saklamak bir ölüm kalım meselesi... Ama bedeli de çok büyük: En sevdiklerin tarafından yüz çevrilmek, yalnız bırakılmak, yargılanmak... Çoğu sır, aşk, sevgi, sadakat, vefa üstüne de bir beyin fırtınası da demek. Burada da çok öyle.

SENARİSTLER 'SIR KÂTİBİ'!
Paramparça'da Ozan, Cihan'ın değil de Harun'un oğlu çıktı ya... Dilara'nın babası da evin beyi değil de yanında çalışan elemanıymış ya... Vay vay vay... Hiçbir şey gizli kalmıyor galiba. Acaba Poyraz Karayel'de sırlar ne zaman açığa çıkacak? Mezarın boş olduğu, Poyraz'ın yaşadığı kabul edilebilir de, onun güvenlikten mesul Hikmet olduğu, aynı bahçenin paylaşıldığı, hayatların bu derece dip dibe yaşandığı... Allah kimseyi Çınar etmesin. Peki ya Nevra hanımın sırlarla örülü şeytani varlığı... Girişim denen sır örgüt?
Reytinglerde çuvallayan ve vedası kesinleşenlerde bile sır sır sır... Babam ve Ailesi'nin varoluş hikâyesi bir büyük sırdı zaten. Kemal İpekçi'nin yaşadığı paralel hayatlar, İstanbul'daki ailesinin haberdar olmadığı Adanalı ailesi... Sonra işler karıştı... Yüksek Sosyete'de ise önce Kerem'le Mert'in birbirlerinin yerine geçmiş olması ve kızlara âşık olduktan sonra bunu açıklamak için kıvranması... Sonra Cansu'nun 'koskoca' Koranların kızı olduğunu saklarken kazık yemesi ve açığa çıkması, falandı filandı...
Yerli dizilerde en sevilen karakter bu galiba: Sır. Amma çok aile sırrı var her birinde. Osmanlı'da gizli belgeleri yazan, gizli yazışmaları yönetenlere 'sır kâtibi' deniyor vaktiyle. Şimdi de senaristlere de sır kâtibi diyebiliriz sanki! Bu arada 'Bir yazıda 'sır' kelimesi kaç kere kullanılabilir'in de denemesi olarak kayda geçsin bu makalemiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA