Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Türker Bey'in müzesi

Türker İnanoğlu'nun Beyoğlu'na taşıdığı TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi ve Kitaplığı'nı nihayet gezebildim: Festivalin son günlerinde... Galatasaray Lisesi'nin yanından inen Yeniçarşı Caddesi üzerinde onarılan eski bir binaya yerleşen müze son derece ilginç. Ülkemizde kullanılan gösterim cihazı, kamera, kurgu masası, senkron cihazı, kömürlü projeksiyon makinası, fotoğraf makinası vb. aygıtların ilk modelleri, gelmiş-geçmiş tüm tiyatro, sinema ve TV sanatçılarımızın portreleri, sayısız film afişi, birçok oyuncumuzun giysileri, portreleri veya karikatürleri, en ünlülerin giydirilmiş mankenleri... Ayrıca Lütfi Akad, Halit Refiğ, Muhsin Ertuğrul, Afife Jale, Behzat Budak, İsmail Dümbüllü salonları veya bölümleri... Yüzlerce afiş, resim, lobi, anı, obje... Ve Ulvi Uraz'a adanmış zengin bir kitaplık. En üst katın Boğaz manzaralı lokantası da yakında açılacak.
Türker Bey'in sinemada 53. yılı. Kurucusu olduğu ve yıllardır sayısız film ve TV dizisi üreten Erler Film ise 50 yaşında. Onun kadar kazandığını sinemaya harcamış başka biri yok ülkemizde... Sinema okuluyla, müzesiyle, afiş ve anı kitaplarıyla, o hala sinemayı yaşıyor, sinema için yaşıyor. Onu başta Beyoğlu'na çok yakışan bu güzel müze, yapageldiği herşey için kutluyorum. Bir kez daha...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA