Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Tatil kitaplarım: Gazeteci kitapları ve polisiyeler

Tatilimde her yıl olduğu gibi bol kitap okudum. En yeniler yerine, birikmiş ve kaç zamandır bekleyen kitapları seçtim. Ve gazeteci dostarımın kitapları önceliği aldı.
Sevgili Ülkü Tamer, Kırıp Dökmeden'de (İKÜ Yayınevi) yine eşsiz üslubuyla edebiyattan tiyatroya, sinemadan müziğe kültürümüzün çeşitli alanlarını dolaşıyor. Ve bizlere anılar, izlenimler, saptamalar, eleştiriler getiriyor. Bu güzel toplamda benim de adımın geçmesinden onurlandım. Sevgili dostum Arda Uskan, ilk kez romana sıvanmış: Köpeğin Gölgesi (Okuyan&Us). Bize 70-80'lerin İstanbul dekorunda ve aydınların oluşturduğu figüranlar eşliğinde 'yakıcı' bir aşk öyküsü anlatmış. Farklı, sıçramalı, 'puzzle'vari bir üslupla. Çok kişiyi tanıyacak, belki kendinizi bulacaksınız. Keşke Ne Me Quitte Pas gibi Jacques Brel'le bütünleşmiş bir şarkıyı Edith Piaf şarkısı diye anmasaydı! Haber ustası Mustafa Sağlamer, Fransız Kal Ayvalık'ta (Cumhuriyet) bizi özgü ilginç bir hikayeyi sanki nefes nefese anlatıyor. Keşke o kadar acele etmeyip sakin, ayrıntılara yer veren anlatımı yeğleseydi. Yine de tanımaya değer bir kitap. Hacer Kılıcoğlu, İzmir'de Üç Çocuktuk'ta (Günışığı) aşağı yukarı aynı yıllarda İzmir'de çocukluklarını yaşayan Sezen Aksu ile Haluk Bilginer'i ele alıyor ve bunlara Meltem Cumbul'u da katıyor. Bir İzmirli olarak ilgiyle okudum ve güzel kentimi hatırladım. Özellikle bu üç sanatçıyı sevenlere... Nazlı Eray ise Marilyn-Venüs'ün Son Gecesi'nde (Doğan Kitap) yine o kendine özgü fantezi dünyasına dalıyor ve günümüz Ankarası'nda, Marilyn'in tıpatıp benzerini keşfeden bir kadının öyküsünü anlatıyor. Bu fantezi, yazarın iyi okuduğu anlaşılan, o gizemli ölümün tüm bilgi ve tanıklıklarıyla desteklenmiş. Adam Fawer'ın 50'den çok baskı yapan (benim okuduğum 52. baskısıydı!) Olasılıksız'ını (April) nihayet okuyabildim. 470 sayfalık bir kitabı bir buçuk günde okuduğuma inanır mısınız? Öylesine sürükleyici... Fonunda siyaset, kuantum fizik/matematiği ve raslantı kuramları olan kitabın ön planında ise bol entrika, kumar, cinayet ve aksiyon filmlerinden fırlamışa benzeyen kahramanlar var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA