Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERVE YURTYAPAN

Ünlü oyuncu İsmail Demirci: Amacım ‘bu adam oynuyorsa izlenir’ dedirtmek

atv dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam’a Cengiz Onbeşli karakteriyle dahil olan İsmail Demirci, samimi konuştu: “Oynadığım şeyi canlı ve izlenir kılmak, seyirciyi gülümsetmek, duygulandırmak, heyecanlandırmak önceliğim. Kariyerimin başında da dediğim gibi amacım, ‘Bu adam oynuyorsa izlenir’ dedirtmek”

atv'nin reyting rekortmeni dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam yeni sezona büyük transferlerle başladı. Ünlü oyuncu İsmail Demirci, Cengiz Onbeşli karakteriyle kadroya dahil oldu. Başına buyruk, kurnaz bir karakter Onbeşli, kısa sürede dizideki dengeleri değiştirmeyi de başardı.
"Amacım bu adam oynuyorsa izlenir" dedirtmek diyen İsmail Demirci ile bir araya geldik. BBCS'deki yolculuğunu, Cengiz Onbeşli'nin ona hayal ettirdiklerini anlatarak başladı söze... İzlediği bir dizide 'Ben de bunu yaparım' diyerek 23 yaşında konservatuvara giren Demirci ile oyunculuk serüvenini, özel hayatını, Hande Soral ile mutlu evliliğini ve oğlu Ali doğduktan sonra değişen hayatını konuştuk.
- atv dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam'da Cengiz Onbeşli karakterini canlandırıyorsunuz. Bu karakter dizideki dengeleri değiştirecek mi?
- Kesinlikle değiştirecek... Cengiz Onbeşli, izleyicimizi etkisi altında bırakacak, merak ettirecek bir karakter. İç çatışması kuvvetli bir karakter.
- Başına buyruk, kurnaz biri Onbeşli. Ne kadar sizden özellikler taşıyor?
- Biraz daha gençken başına buyruk denebilirdi benim için. Evlenip çocuk sahibi olunca pek öyle olmuyor. Pek kurnaz da sayılmam aslında. Yani karakterle pek benzer tarafımız yok. Karakter ne kadar size benzemiyorsa o kadar keyifli oluyor oynamak.



- Aksiyonda rol almayı seviyor musunuz?

- Gerçekten çok seviyorum. Aksiyonun karakterleri her zaman daha çatışmalı, daha özgün oluyor. Hareket iyidir.
- Bilgisayar programcısıyken 23 yaşında oyunculuk okumaya karar vermişsiniz. Nasıl başladı oyunculuk serüveniniz?
- Bir gün televizyonda bir dizi izlerken babama, 'Bunu ben de yaparım' dedim. Sonrasında konservatuvar sınavlarına girme isteği oluştu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazandım. Sonrasında İstanbul'a yerleştim. Bugün bir gazete röportajı verdiğime göre galiba yapıyorum.(Gülüyor)
- "Hayal kurduruyorsa o projeye girerim" demiştiniz. Onbeşli size nasıl hayaller kurduruyor?
- Her gün sete koşarak, 'Bugün karakterime neler katabilirim?' diye gidiyorum. Canlandırdığım karakter, iş başladığından beri, oynarken yapacaklarımın hayalini kurduruyor. Demek ki doğru yerdeyim.
- Canlandırdığınız her karakterde mutlaka bir iz bırakıyorsunuz. Ne oynarsa izlenir düşüncesi var sizin için. Ne diyeceksiniz?
- Öncelikle çok teşekkür ederim. Oynadığım şeyi canlı ve izlenir kılmak, seyirciyi gülümsetmek, duygulandırmak, heyecanlandırmak öncelikli amacım. Kariyerimin başında söylemiştim, hala aynı yerdeyim; amacım 'Bu adam oynuyorsa izlenir' dedirtmek.



- Kendinizi izleyip
acımasız eleştirir misiniz?
- Tabii. En acımasız ben eleştiririm kendimi. 'Of çok kötü oynamışım' dediğim sahneler olur. Bir sonraki çalışma gününde hep daha iyisini yapmaya çalışırım. Bir meslek büyüğüm, 'her sahneyi son sahnenmiş gibi oyna' derdi. Çünkü o bir gün gerçekten son sahneniz olabilir... İyi hatırlanmak isterim.
- Eşiniz drama dizisinde oynuyor siz de aksiyonu bol bir işte. Birbirinizin projelerini izleyip yorum yapıyor musunuz?
- Projelerimizi izliyor ve birbirimizi profesyonel anlamda beğeniyoruz. Biz yapıcı eleştiriler yaparız birbirimize. Ben eşimi oyunculuk anlamında çok sahici ve mahir bulurum. Onun gibi bir oyuncuyu kötü manada eleştirmek haddim değil. O işinde çok iyi ve ben bu sebepten çok gururluyum.




SOSYAL MEDYA ARTIK KİŞİSEL BİR TV OLDU
- Sosyal medya ile aranız nasıl?
Sosyal medya ile aram pek iyi değil. Eşimin tavsiyeleri ile ilerliyorum. Yani şöyle: Çok güzel bir yere gidiyoruz. Mesela; ben seyretmeyi, keyfini çıkarmayı seviyorum. Hande söylemese oranın fotoğrafını çekmek asla aklıma gelmez. 'Bak burayı çekip koysana' diyor. O bile zor geliyor bana. Ama çağ sosyal medya çağı. İnsanlar tanınmış kişileri merak ediyor. Onların ne giydiğini, ne kullandığını görmek istiyorlar. Kişisel bir televizyon artık sosyal medya. Kullanmak lazım. (gülümsüyor) -
1 milyon kişinin sizi takip ediyor olması paylaşımlarınızı kısıtlıyor mu?
- Yok. Ben genelde istediklerimi paylaşabiliyorum. Pek bir şey paylaşmak istemediğimden olabilir. (Gülüyor)




SÜRPRİZLERİ ÇOK SEVERİM
- Romantik biri misiniz? Sürprizleri sever misiniz?
- Romantik değilmişim, eşim öyle diyor. İçimden geldiği gibi yaşamayı seviyorum. Sırf romantik görünsün diye bir şey yapmamaya çalışıyorum. Genel olarak samimi olmaya çalışıyorum diyebilirim. Sürpriz konusuna gelince; sürpriz yapmayı da, bana yapılmasını da çok severim.
- Evde iş bölümü var mı? Yoğun çalışsam da evde bu iş benden sorulur dediğiniz bir şey var mı?
- Evde iş bölümü olması için yoğun bir çaba var. (gülüyor) Elimden geldiğince eşime yardımcı olmaya çalışıyorum.
- Kulağınıza küpe olan, en zorda olduğunuz anlarda kendinize söylediğiniz söz nedir?
- 'Fasıla da musikidendir'. Rahmetli hocam Ergin Orbey söylerdi bu sözü mesleki olarak. Ama hayatta da önemli bir laftır bu. Bazen durup bir es vermek gerekir.
- Ali'ye baba olarak ne öğüt verirsiniz?
Kimseden öğüt almamasını. Muhakemesinin her zaman doğruyu bulacağını söylerdim.

ENDİŞENİN SÖZLÜK ANLAMIYIM
- Baba olmak sizi nasıl değiştirdi?
- Üstüne çok kafa yorduğum, endişelerimin iki üç kat arttığı, sorumluluk duygumun had safhaya ulaştığı, oğlumla daha fazla vakit geçirmek için kendime dikkat ettiğim yepyeni bir döneme girdim. İyi ki baba olmuşum.
- Ali'nin size öğrettiği en önemli şey nedir?
- 'Kader gayrete aşıktır' diye çok sevdiğim bir söz vardır. Dünyadan hiç haberi olmayan bir canlı doğuyor, büyüyor, emekliyor ve yürüyor, dil öğreniyor ve bir bireye dönüşüyor. İnsanın sınırları var elbet ama yeterli çaba, birçok şeyi çözmemize yeter. Galiba oğlumdan öğrendiklerimden en önemlisi bu.
- Endişeli mi yoksa rahat bir baba mısınız?
- Endişenin sözlük anlamıyım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA