Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Yedi farklı sürücü tipi var

Goodyear, LSE (Londra Ekonomi ve Siyasal Bilimler Okulu) işbirliği ile yürüttüğü araştırmada, insanların yolda diğer sürücülerle karşılıklı etkileşim halindeyken gösterdikleri farklı davranış biçimlerini tespit etti. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 15 Avrupa ülkesinde yürütülen anket çalışması sonucunda, trafikte yedi farklı sürücü tipinin olduğu ortaya çıktı.
Öğretmen: Diğer sürücülerin yanlış yaptıklarını bildiğinden emin olmak ister ve diğerlerine bir şeyler öğretme çabalarının fark edilmesini bekler.
Her şeyi bilen: Etrafının beceriksizlerle kuşatıldığını düşünür ve kendisi arabanın içerisinde güvendeyken diğer sürücülere küçümser şekilde bağırarak kendini hoşnut eder.
Rekabetçi: Tüm diğer sürücülerin önüne geçmek ister ve birisi buna engel olduğunda sinirlenir. Birisi onu sollamaya çalıştığında hızını artırabilir ya da kimsenin önüne geçmemesi için boşlukları kapamaya çalışabilir.
Cezalandırıcı: Herhangi bir yanlış davranışta bulunulduğunu düşündüğü sürücüleri cezalandırmak ister. Aracından inebilir ya da diğer sürücülere doğrudan yaklaşabilir.
Filozof: Yanlış davranışları kolayca kabullenir ve rasyonel açıklamalar getirmeye çalışır. Hislerini kontrol etmeyi başarır.
Kaçınan: Yanlış davranışlarda bulunan diğer sürücüleri dikkate almaz ve onları birer tehlike olarak görmez.
Firari: Kendisini soyutlamak için müzik dinler ya da telefonda konuşur. Firariler, otoyoldaki diğer sürücülerin hiçbiriyle ilişki kurmak zorunda kalmamak için kendi seçtikleri sosyal ilişkilerle dikkatlerini dağıtmayı seçer. Bu her şeyden önce, sinirlenmemek için de uyguladıkları bir stratejidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA