Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Arjantingilleri beklerken

Dünkü Fildişi Sahili maçı aslında Dünya Şampiyonası için resmi bir hazırlık maçı idi. Fildişi, bu turnuvanın ayarında bir takım değil. Hele en büyük silahları Amagou da sakatlığı sebebiyle yokken.
Bu kolay gözüken maçta ciddiyeti hiç elden bırakmadan, turnuva boyu mücadele gereğinin ilk maçtan başlayacağını bilerek savunma arzusu ve şiddetini oyuna eksiksiz koyduk. Dört çeyrekte de rakipten 15 sayı bile yemeyerek bunu istatistiğe de yansıttık.
Bundan sonrası mı? Dediğimiz gibi; Fildişi rakibimiz değil. Madalya yolundaki engellerimiz 2004 olimpiyat şampiyonu Arjantin ve onun ayarındakiler. Gelin sizi Arjantin'i elimizden kaçırdığımız Efes World Cup finalinin gecesine götüreyim.
Sevgili editörümüz Mustafa telefonun ucunda maç yazımı alıyor. "Maçın bitişini bekleyelim mi?" soruma "Artık son 40 saniye. Bu saatten sonra ne değişir ki? Kazandık bile" yanıtıyla yazıyı tamamladık. Ben Düsseldorf'a yeni gelen iki Amerikalı oyuncumla sohbete dalmışken Mustafa'nın sürpriz telefonu geldi. "Hocam inanılmaz iki top kaybettik ve maç uzatmaya gitti" deyince ben de "Bu maçın mücadelesine, değerine, olumlu yorumlara yazık etmeyelim eğer uzatmada kaybedersek" yanıtını verdim. İşte 5 gün önce "Yazık etmeyelim" diye sakladığımız yorumların özeti:
"Başkentin havası, durgun halimizi tamamen üstümüzden atmamızı sağladı; bizi inançlı, mücadeleci ve keyifli bir atmosfere yönlendirdi. Bu sonucun değeri çok büyük. Arjantin, şampiyonluk için adı geçen takımların başında geliyor. Dünkü oyun bize basketbolda 1 ve 5'in (point guard ve pivotun) ikili oyunlarda, oyun akışında, pota altında, pick and roll oyunlarında ne kadar önemli olduğunu yine gösterdi. Bu galibiyetten sonra 'Böyle akıllı oynayıp doğru atışlar seçip iyi savaştıkça' diyebilmek, bizi oyun olarak daha büyütecektir."

MADALYA YÜRÜYÜŞÜ
Başlangıç gününe kadar bu arzumuzun şiddetini daha da arttıracağımızı bilerek elimizden kaçan Arjantin galibiyetinin getirdiklerinin bizim için bu turnuvada özel bir anahtar olacağını düşünmüştük. Basketbol starlarıyla dolu Arjantin karşısında zaten ne yapacağımızı göstermiştik. Fildişi karşısındaki arzu, mücadele çok önemli. Grupta en önemli iki sınav olan Rusya ve Yunanistan maçlarına bıçakları daha da keskin bileyleyerek çıkacağız. Her gün artacak büyük bir ulusal destekle madalyaya yürüyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA