Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Eurolig moraliyle

Markalar, firmalar, şirketler gibi oyuncular da, dolayısıyla takımlar da her geçen gün gelişip katma değerlerini arttırabilmek için sezon boyu çalışıp didinirler. Fenerbahçe Ülker'in bugünkü kadrosu sezon içi Kinsey, Vidmar ve Mirsad gibi çok ciddi üç sakatlık yaşamasına rağmen ligin finaline kalmayı başardı. THY Eurolig'de de final-four'u ucundan kaçırdılar. Galatasaray Cafe Crown, sezon içi büyük bir istikrar sağladı. Gerçekten bir senede birkaç yıllık yol kat ettiler. "Böyle güçlü bir Fenerbahçe Ülker'e karşı devamı en azından bu sene olmaz" derken, yan sütunlarda okuyacağınız gibi Avrupa'nın NBA'i Eurolig'e katılım yolunda büyük bir avantaj yakalama durumları onların coşkusuna coşku, moraline moral kattı.
7 maçlık serilerde oyuncular her geçen maçtan sonra birbirlerine daha uyum sağlarlar. Özellikle savunmada. Fenerbahçe Ülker, yapı ve coach tercihi olarak oyunu dümdüz oynuyor. Biraz da kadrosunun gücüne ve kalitesine inanarak... Mahmuti, kenardan artı katkı sağlamaz ve kafa karıştırmaz ise işinin ne kadar zor olduğunu hepimizden daha iyi biliyor doğal olarak... Dün ön sahada değişken baskılar sonrası dönüşteki alan savunması çok prim yaptı. Fenerbahçe'nin 4 numaralı pozisyonda gerçek bir atıcısının olmamasını çok iyi değerlendirdiler. Fenerbahçe de Tutku- Andriç ikilisine karşı savunmayı iyice sertleştirince her sayı adeta gol değeri kazandı. Bunu iki takımın da kötü hücum performansı olarak algılamak büyük yanılgı olur. Her akşam 40 dakika oynaya oynaya birbirlerini çok daha iyi çözmeye başladılar.

GOL DEĞERİNDE BASKETLER
Kısır skorda ikinci yarının en önemli iki golü tam "Galatasaray kopuyor mu?" dediğimiz anda Caner'in üçlüğü ve tabii ki 90.dakikada (!) Ship'in ikinci yarıda kaydettiği tek basket oldu. Basketbolda başkasına attırmanın ve rakibe ikinci şansı vermeyecek hava topunu (ribaundu) almanın değeri dün apaçık ortadaydı. Galatasaray'ın mabedin sihirini bozan galibiyetinde 40-33 ribaund, 19-9 asist performansı oldu. Tutku'nun ilk topta yaptığı 6 asist, Andriç'in topun dönüşüne yaptığı 4 asist, onlara, seriye, basketbola ve sporseverlere bir veya iki maçlık büyük bir heyecan daha kazandırdı. Müthiş çekişmede, takımların büyük gizli gücü olan mabed sihrini iki taraf da birer kez bozdu. Fenerbahçe kazanırsa apaçık şampiyon. Muhtemel bir Galatasaray galibiyetinde son randevu belki de son 30 yılın en utulmayacak maçı olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA