Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Mahmuti 1 yıl içinde 5 yıl ilerledi!

Galatasaray Medical Park'ın her çeyrek verdiği 30-20-26-27 sayılarını düşündüğün anda galibiyetten bahsetmek akılcı olmayacaktır. Skoru 8 oyuncu, ribaundu ve asisti 9'ar oyuncu ile paylaşan Siena, THY Euroleague'in üst düzey takımı. Ergin'le (Ataman) ulaştıkları Saporta Kupası şampiyonluğunun üstüne her yıl ekleyerek buralara geldiler. Tabii ki Galatasaray'ın 29 ribuand ve 13 takım asistinde kalması, sarı-kırmızılıların umutlarını yıkan önemli sayısal değer olsa da onlar da Anadolu Efes gibi pota altına çok sağlam bir, hatta iki pivot eklemek zorunda. Kasım ayında o şansı ve bütçeyi yaratabildikleri takdirde Mahmuti'nin onları entegre etmesi 1 ayı bile almayacaktır.
Galatasaray için gerçek sual kendi içlerinde. Mahmuti bir yıl gibi kısa sürede üç-beş yıllık ilerleme kaydettirdi. Hem vizyon hem de matematik olarak... Ama Euroleague'in başından beri söylediğimiz gibi burası krallar sofrası. Hiçbir üst düzey takımın eksiği yok, fazlası var. Tarihinde ilk defa buraya katılıp bir anda buranın da kralı olmayı düşlemek, çok sabırsız bir davranış olacaktır.
Galatasaray'ın muhtemel başarısı, yaptıkları ve yapacaklarına inanan taraftarlarının Abdi İpekçi'yi doldurmaları ile doğru orantılı olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA