Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

F.Bahçe, Olympiakos galibiyeti ile masaya bir koydu, 5-6 aldı

Sene başından beri sizlerle bu köşelerde Euroleague'i, basketbol deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Her maçın inanılmaz bir değerinin olduğunu vurguladık hep. Perşembe günü Fenerbahçe Ülker'in o müthiş performansı ile kaybetme ihtimali hiç yoktu. Ama sadece kağıt üzerinde kalsa da bir mağlubiyet olasılığı onları grubun en üstünden en altına atacaktı. Kalan maçlar; Nancy, Cantu dışarıda, Bilbao Sinan Erdem de. Daha matematik olarak hiç bir şey garanti değilse de, Olympiakos galibiyeti ile Fenerbahçe ekonomik deyim ile bir koydu, 5-6 aldı. Ben üç sene Ülker bir sene de Frankfurt ile bu en üst düzey rekabete katılımın keyfini yaşadım. Her hafta, kendi liginin yanı sıra, birbirinden dişli rakiplere kısa süre içinde öncelikle düsünce ve planlama olarak hazir olmalısın. Teknik ekibin ve sağlık ekibin nerede ise 7/24 çalışmalılar. Maç günü gelip çattığında da sahadaki uygulayıcın, elin ayağın öncelikle point guardlar'ın. Gecen hafta, Fenerbahçe Ülker'in ve Spahija'nın başarısı "Ukic'in yerine ikinci oyun kurucuyu en artı degerleri ile monte etmekten geçiyor" demiştik.

JERRELS SAHNEDE
Curtis Jerrells, haftalar sonra, en zor gecede çıktı meydana. Geçen sezon Partizan'da öğrendiği ve dağarcığında sakladığı bütün doğruları çıkardı, koydu sahaya. İlk altı haftayı toplam altı asist ile geçerken, bir gece de 5 asist yaptı. Onun 29 dakikada 24 verimlilik puanı performansı, Ukic'e de nefes alma, rahatlama kolaylığı getirdi, 23 dakikada 16 sayı, 14 verimlilik puanının yanında istatistiklere yansıyan ve yansımayan yardımları ile... Asistlerin böyle havada uçuştuğu bir ortamda, Ömer Onan da bos durmadı elbette, 11 sayısı ile. Fenerbahçe Ülker böylesine muhteşem bir gecede Olympiakos'u evire çevire yenerken, Sinan Erdem'i dolduran taraftarı da sadece etkin rol aynamak ile kalmadı, önümüzdeki Bilbao maçının biletleri için bugünden biletix gişelerine koşmaya başladı bile, tartışmasız.
Böylesine mutluluk veren bir gece de Sefolosha icin unutulmayacak bir uğurlama oldu. Ömer'in son çeyregin başında yakalayıp değerlendirdiği fast-breakde top potanın içinden süzülürken, Gist'in ve Bogdanovic'in elleri de potanın içinde idi, gerekirse tiplemek icin... Onlar taraftarları ile yarattıkları bu inancı daha da yücelterek güzel bir normal sezon kapanışı yapacaklar diye gözüküyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA