Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kimsenin yapamadığını Aykut Kocaman yapıyor

Skorlar iyi gitmese de Fenerbahçe'de gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Aykut Kocaman bu hamlelerin semeresini uzun vadede alacaktır

Fenerbahçe sezon başından beri değişim içerisinde. Deivid, Kazım, Güiza, Önder, Vederson, Deniz, Ali Bilgin gibi oyuncularla yollar ayrıldı veya ayrılmak üzere. Trabzon maçı hariç taktik değişim olmasa dab u ciddi bir durum.
Biraz daha süratli oyuncular tercih ediliyor, hızlı oynamak için. Alınan oyuncular da topla veya topsuz hızlı oyuncular. Hatta altyapıdan gelen Okan da hızlı bir oyuncu. Aykut Kocamanın iki kelimesi önemli. Merkez, yani orta saha ve hız. İşte bunları bir anda değiştirmek çok kolay olmuyor.

MİLLİ ARA RAHATLATIR
Saha dışı ve saha içini değiştirirken skorların da iyi olması bekleniyor.
Ama skorlar iyi gitmedi. Fakat Aykut Kocaman ve bu anlayışa tam destek veren yönetim üzülse de yoluna devam ediyor.
Dört hafta içerisinde çok yoğun maç trafiği oldu. Bu da oyuncularda yorgunluk sıkıntısına yol açtı. Zaten sezon başını çok sağlıklı geçirmeyen Gökhan Gönül, Özer, Lugano, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu gibi oyuncular için de milli takım arası olumlu olacaktır.
Sezon başı çok eleştirilen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eylül ortasından sonra, özellikle havalar serinleyince, tamamen değişeceğini düşünüyorum.
Galatasaray kadro olarak zaten iyiye doğru gidiyor. Fenerbahçe de hızını artıracaktır.
PAOK maçında tribündeydim. Ikinci yarının ortalarında sağdan Gökhan Gönül hücuma çıkmıştı. Rakip yarı alan çizgisindeydi. Aykut Hoca orayla ilgilenmedi, savunma oyuncularına "Orta sahaya kadar çıkın" diye talimat veriyordu. Sebebi savunmayla Niang arasındaki mesafeyi kısaltmak. Hem hücumda ve hem savunmada kısaltmak.
Niang hakikaten çok önemli bir transfer. Attığı kafa golünden çok ayak içiyle vurduğu plaseyi çok beğendim. Özellikle de golleri 10 gün içerisinde oynadığı dördüncü maçın son bölümünde attığı için beğendim.
Kaleci Mert Günok gösterdiği özveriyle iki maç sırıtmadı. Gelecek için ümit verdi. Üzerine kaleci Serkan da alındı. O da artık tecrübe kazandı. Skorla felsefeyi birlikte götürememesine rağmen, en azından uzun yıllardır kimsenin yapmadığı bir şeyler yapıyor Aykut Kocaman. Bu da gözle görülüyor. Ve semeresini de alacaktır uzun vadede.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA