Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Schuster'in endişesi dikkat çekici...

Schuster, Karabük maçı sonrasında "Takım savunmasında problem var" dedi. Ağzından ilk kez böyle sözler çıkması ilginç

Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'nda devam etmesi, yani üç kulvarda da iddiasının bulunması, geniş kadro göz önüne alındığında büyük avantaj. Belli oyuncularla değil, birçok oyuncuyla oynamak, sadece taktiksel ve fiziksel rotasyon anlamında değil, hem maç kondisyonu hem de oyuncuların küsmemeleri açısından önemli. Teknik direktör, bu oyuncuları kadroda düşündüğünü rotasyon yaparak gösterir. Bu da ciddi bir avantajdır.
Örneğini zaten Karabük'te gördük. Helsinki'den gelip, farklı bir kadroyla, hatta 5 yabancıyı kullanarak bol pozisyonlu bir maç oynadılar. İlk yarının tamamında Karabük'ün baskısı ve beş pozisyonu var. Beşiktaş'ın çok pozisyon vermesi düşündürücü ama kötü oynarken iki gol bulması (2. gol faul) avantaj oldu. Devre arası, teknik adamların oyuncularıyla son görüştüğü yerdir. Schuster ikinci yarı biraz daha ayağa oynamalarını istedi oyuncularından. Karşılığını da aldı. Özellikle fark ikiye çıktıktan sonra Beşiktaş rahat bir galibiyet elde etti. Skor olarak ama...

ERNST&NECİP BİRLİKTEYDİ AMA...
Schuster'in maç sonu açıklamasında söylediği "Takım savunmasında problem var" sözlerini ağzından ilk kez duydum. Kaldı ki Plzen maçından sonra verdiği demeçte "Böyle bir problem yaşamayız" diyordu. Neciple Ernst birlikte oynamasına rağmen verildi pozisyonlar. Sebebi de arkalı önlü kaldılar maç boyunca Ernst ve Necip. Her iki beke de rakip ataklarda yardımcı olmaları gerekirdi kayarak. Aynı stoperlerin beklerin arkasına kayması gibi. Zaten öndeki oyuncular hiç savunma yapmıyorlar. Beşiktaş bu sene çok gol atar, geçen yıldan en az 10 gol fazla yer. Ama zevk verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA