Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

4x3

Bir Anadolu takımı şampiyon oldu geçen sene. Devamındaki ligde bir ilki daha gerçekleştirdi Bursaspor: 4 maç 12 puan, 7 attı 1 yedi... Bu ciddi bir başarı. Ertuğrul Sağlam'ı Bursaspor'a gittiği ilk gününden hatırlıyorum. Bir teknik direktörün takıma katkısının yüzde yüz olduğunu dün gördük. Teknik direktörlerin takıma yararlı olup olmama yüzdesini tartışmayalım artık. Dünkü maçta zorlandı Bursa. Zorlandı ama bu durum geçen sezonun ortasından itibaren başlamıştı. Sağlam bence bunu mutlaka dikkate almalı. Bursaspor bu yıl sahasında oynadığı iki maçı da tek farklı kazandı. Dün de 1-0 geriden gelerek maçı aldı. Kadrosunda bol alternatifli oyuncu olması Sağlam'a milli takımın stoperi Ömer'i dinlendirebilecek lüksü bile tanıyor. Bu da hedeflerinin büyük olduğunu gösteriyor. Oyuna giren oyuncular geçen yıl takıma ciddi katkısı olan Batalla ile bu yıl alınan Nunez. Tribünde de Ömer ve Turgay var. Yani geçen sene çaktırmadan geldiler, bu sene 'Bizde varız'ı daha birinci haftadan gösteriyorlar. Çok disiplinli oynadıkları gerçek.
Dün de disiplinli oynadılar. Ama bireysel anlamda kendi kalitelerinin altında idiler. İyi niyetlerinde ve mücadele güçlerinde problem yok. Örneğin Ozan İpek, geçen yıl kadar çok çalışıyor. Ama ikinci golü attırmasına rağmen hücumda henüz geçen yılki koordinasyonunu ve etkinliğini bulamamış. Takım Volkan Şen ve arkadan gelen Ergiç'le kapalı defansları aşmaya çalışıyor, Ömerde olmadığı için duran toplarda etkili değillerdi.

YARDIMCILAR SÜPER MAÇ ÇIKARDI
Eskişehirspor'a gelince; ikinci hafta Konya maçlarını izledim, çok beğendim. Ama dün itibariyle bir çok oyuncusunun sakatlıktan dolayı oynayamadığını, maça başlayanların da sakatlıktan yeni çıktığını gördüm. Yani Rıza hoca kafasındaki ideal kadroyu bir türlü oynatamıyor. Öne de geçtiler fazla pozisyon da vermediler ama bu tür deplasmanlarda ikinci golü bulamazsanız problem yaşarsınız ve nitekim yaşadılar da. Mesela Pele, ilk iki hafta muhteşemdi dikkat çekici oynadı ama fizik olarak kötüydü. Eskişehir, 5-6 oyuncusu takıma döndüğünde mutlaka toparlayacaktır.
Hakem Fırat Aydınus öyle bir avantajı oynattı ki ikinci gol geldi. Ancak iki taraf adına yaptığı hatalar da gözden kaçmadı. Ama yardımcı hakemlerin ikisi de süper maç çıkardılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA