Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Büyüklük sahadaki mücadelendir

Türk futbolu çok ilginç bir hafta geçiriyor. Spor Toto Ligi'nden 8, Bank Asya Ligi'nden de 6 maçı yakınden izleme şansı buldum. Bu maçlarda ev sahibi takımlardan sadece Eskişehir ve Kayseri kazanırken, (Gaziantep tarafsız sahada oynayıp kazanmıştı) tüm deplasman takımları haftayı kazançlı geçirdiler. Milli takım arasından sonra acaba ev sahibi takımının oyuncuları konsantrasyon sorunu mu yaşadılar? Galatasaray maça 1-0 geride başladı. Hareket halindeki topu oyuna başlattığı için Tolga Özkalfa ve yardımcı hakem hatalı. Golün başlangıcında bu hatanın dışında karşı taraftaki yardımcı hakem de bayrağını yanlış kaldırıp indiriyor, Ankaragücü öne geçip Galatasaray'ı şuursuzluğa sürüklüyor.
İlk yarının sonlarında G.Saray adına Baros'un dışında etkili oyuncusu yoktu. İkinci yarıya girildiginde Ankaragücü, ilk yarının sonlarında gördüğü baskıyı kırmak adına oyuna hızlı başladı. Kafalarında belli ki ikinci gol isteği vardı. Konuk takım bu golü buldu da. Hemen akebinde Baros şahsi becerisi ile takımını oyuna ortak etmeye çalışırken, kontradan G.Saray bu kez kalesinde üçüncü golü gördü. Derken Ufuk'un kırmızı kart görmesi G.Saray adına işleri karıştırdı. Baros yine devreye girdi en azından takımını oyunun son bölümünde oyuna ortak etmeye çalıştı. Fakat dün Beşiktaş maçında Manisa'nın kurduğu tuzağı, bu kez A.Gücü başındaki Ümit Özat kurdu. Önden bir oyuncu çıkarıp Sapara'nın ara toplarıyla Sestak'ı etkili kılmayı başardı.

ŞAMPİYON OLMA İHTİMALİ YOK
Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Fenerli; en iyi takımın kendileri olduğunu sanır. Ama işler öyle değil... Büyüklük futbolcuların sahada gösterdiği mücadele ile eş değerdir. Açık söylüyorum; şu Galatasaray kadrosunun bana göre şampiyon olma ihtimali hiç yok. Nasıl olur; onu da söyleyeyim. Diğerleri inanılmaz hatalar yaparsa böyle bir şey gerçekleşebilir.
G.Saray'ı değerlendirelim: Misimoviç'in CV'si ortada, herhalde uyum sorunu devam ediyor. Fakat İnsua, Pino, Cana; bunlar Galatasaray'ın oyuncusu değil. Bir Elano sorunu var. G.Saray gibi bir kulüp bu sorunu çözemiyor. Yerine Mustafa Sarp oynuyor, ama Elano buna üzülmüyor bile. Üzülmeyen futbolcuyu da bana göre hemen göndereceksin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA