Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

İkisine de yakıştı

Ligde geçen sezonu zirvede ilk iki sırada bitiren iki takımın ortaya koydukları futbol, bu tablonun haklılığını gösterdi. Son 1- 2'ye yakışan yüksek tempolu bir maçtı.
Fenerbahçe maça evinde oynar gibi başladı. Önde baskı yaptı. Dönen topların hepsini aldı. Rakibine oyun şansı vermedi. Golü buldu. Golden sonra etkinliğini yine sürdürdü. Bu dönemde Sercan'ın bireysel yeteneği ile bir net pozisyon buldu Bursa; Volkan çıkardı.
Son şampiyon Bursa, 30'dan sonra oyunda dengeyi sağlamanın ötesinde üstünlük kurmaya başladı. İlk yarının sonuna doğru ceza alanı civarında bol bol duran top kazandılar. İkinci yarıya ilk devrenin tersine Fenerbahçe rölanti başladı; duran toptan golü yedi. 1-1'den sonra Fenerbahçe şoku 3-5 dakika atlamadı. Hatta arada bir de Sercan ile pozisyon yedi. Ama son 15 dakika "Kaybedecek bir şeyim yok" diyerek risk alan Fenerbahçe, oyunu rakip kaleye yıkıp pozisyonlar bulmaya başlarken kontradan net pozisyonlar verdi.
Fenerbahçe'de en çok Alex'i beğendim. Belki de sezon başından beri fizik olarak en iyi olduğu maçtı. Maçın yıldızıydı. İstekli ve etkiliydi; sürekli gelip top aldı. İlk 30 ve son 20 dakikada Emre Belözoğlu'nu beğendim. Semih gol attı ama kalitesinin altındaydı. Onu yorgun gördüm.
İki takımın da benzer sistemi sahaya yansıtmaya çalıştığı bir maçtı. Bursa'da Hüseyin, Fenerbahçe'de Cristian takımları atağa kalktığında iki stoperin arasına yaklaşıyor. Bursa'da Ergiç, Fenerbahçe'de Emre öne çıkıyor, beşer kişiyle hücumu düşünüyorlar. Bursa'nın farkı; en önde tek adamla değil, yer değiştiren üç forvetle oynaması. Ama Volkan bayağı kötüydü. Orta alandan destek veren Batalla da etkisizdi.

NIANG'I ÇOK ARADILAR
Stoch 60'tan sonra çok top kaybetti. İki kez üst üste bu hata gelince Aykut Kocaman hemen çıkardı onu... Santos, Caner'den de, Stoch'tan da kalite olarak daha iyi bir oyuncu ama kafa olarak onların düzeyinde değil şu anda. Oynatılmamasının sebebini oyuna alındığındaki "Ben niye girdim?" havasından anlıyorsun. Bu Fenerbahçe kadrosu Galatasaray maçına daha uygundu. Ama Niang'ı çok aradılar. Niang da, bu kadar iyi Alex, Emre, Topuz; bu kadar çıkan Gökhan Gönül yakalayamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA