Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hagi'nin güveni Elano'yu oynattı

Elano, 180 km. hız yapabilecek arabası varken, 100'le gidiyordu. Hagi ona güven duyduğunu hissettirince, biraz gaza bastı ve 150'ye çıktı. Elano, Türkiye'deki en iyi 4 yabancıdan biri

Sezon başından bu yana Galatasaray'ın Elano'yu kullanması gerektiğini ifade ettiniz. Derbinin yıldızlarından biri Elano'ydu. Sizce Hagi döneminde Brezilyalı oyuncunun rolü ne olacak?

Elano'nun sorunu mutsuzluğuydu. Hagi'yle bunu aşabilir mi? Aşar gözüküyor. ilk maç itibariyle... Elano, Türkiye'deki en iyi 4 yabancıdan bir tanesi. Ki Brezilya Milli Takımı'nda oynuyor. Hatta yedeği de Barcelona'nın sağ beki Dani Alves. Bir önemli özelliği de, sağ ön, forvet arkası, hatta sol ön, rakibe göre de ikili ön orta sahadan biri oynayabilir. Fizik gücü yerinde olduğunda, orta üçlünün baklava gibi sağında da oynayabilir. Elano'nun 180 kilometrelik arabası varken, 100'le gidiyordu. Fazla hazır olmamasına rağmen biraz gaza bastı, 150'ye çıktı. Bu da Fenerbahçe maçında, özelikle ilk yarıda, Galatasaray'ın etkinliğinde birinci faktördü. Hagi, 'Ayağın sakat mı?' diye sordu muhtemelen. 'Hayır' cevabını aldı ki, kondisyonu yetersiz de olsa, 'Sana güveniyorum oynayabildiğin kadar oyna' dedi. Hagi-Elano ilişkisi, Elano'nun geleceğini belirleyecektir.

Galatasaray, derbiden diri ve top yapan oyuncularla puan çıkardı. Hagi, Anadolu takımlarının savunmalarını açabilmek için nasıl bir taktik izleyebilir?

Hagi, derbi öncesi fizik olarak bir şey yapacak durumda değildi. Zamanı yoktu. Hatta devre arasına kadar da yapacağı çok şey yok. Kadıköy'de çıkardığı takımla, fiziği ön planda tutmak istiyordu. O atmosferde ve kendi takımının krizinde yapabileceğinin en iyisini yaptı. Tabii önündeki Antalya maçında, Hagi muhtemelen Cana- Mustafa-Ayhan üçlüsünden birini istediği verimi almasına rağmen oynatmayacaktır. Doğrusu da bu. Devre arasına kadar da mevcut kadroyla maksimum fayda sağlamak isteyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA