Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hem derbi, hem Anadolu olsa...

Bu sezon oynadığı 8 'önemli' maçta galibiyet alamayan Fenerbahçe, lider Bursa önüne nasıl bir felsefe ile çıkmalı?

Bursaspor'un Fenerbahçe'ye karşı stratejisi ne olmalı? Şampiylonluğa oynamak isteyen büyük takımlar, hem Anadolu maçlarında hem de büyük maçlarda kazanmak ister tabii. Zaten ikisini birlikte yapabilseler, lig nisan ayında biter. Fenerbahçe'nin uzun yılardır derbilerde puansal üstünlüğü vardı. Örneğin son 3 yılda üstünlük derbilerde var iken, küme düşen Diyarbakır'a, daha önceki yıl Hacettepe'ye, ondan once de Manisa ve Rize'ye puan kaybetti. O maçların da çok önemi var tabii...
Kadro yapısı, belki şu an için böyle bir istatistiki bilgi çıkarıyor olabilir. Bunu Aykut Hoca değerlendirecektir. Niang, Alex, Dia ve Stoch'la oynadığı iki derbiyi evinde kazanamadı. Ama kaybetmedi de. Bunun çok çarpıcı bir örnek olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ders çıkarılması gerektiğini düşünüyorum sadece. Trabzon'daki maç da deplasmandaydı. O maçta da kötü oynamadı Fenerbahçe. Beşiktaş maçında da, oyunun ilk 20 ve son 30 dakikası Beşiktaş'ın üstünlüğünde geçse de, Fenerbahçe'nin 7 pozisyonu var. Beşiktaş'ın ise 3... Kötü oynadığı Galatasaray maçında kendi adına ve Galatasaray adına net birer pozisyon var. Tabii ki, Galatasaray ilk yarıda daha fazla şut attı. Ama söylendiği kadar da aciz duruma düşme durumu yok. Tabii gelecekteki derbilerde sisteme sadık kalarak -ki hep kalıyor- bazı oyuncuları oynatmayabilir.
Bursa takımı, Türkiye'de iki yıldır saygı duyulması gereken birinci takım. Şampiyonluğun ötesinde, ilk haftadan beri zirvedeler ve bırakmıyorlar da. Bu hafta 24 saatliğe bıraktılar. Geri aldılar.
Tabii Bursa'daki maçlar hiçbir zaman kolay olmayacak. Bu haftaki de tam ortada bir maç. Bursa disiplinli bir takım. Ofansif kadrosuna rağmen (bu çok önemli) zor gol yiyen bir takım. En az 4 oyuncuyla ofansif Oynuyor. Bekleri de çıktığı için sayı 5-6'ya çıkıyor. Ömer ve Turgay arasındaki mesafe, ligimizdeki savunmayla hücum arasında en dar olan mesafe. Bu da sırrı zaten. Bursa'da Bursaspor'dan çok, Fenerbahçe'yi puan olarak ilgilendiren bir maç oynanacak. Kaybettiği anda Fenerbahçe'nin liderle puan farkı 9 olacak. Zaten Bursaspo,r şampiyonluktaki diğer ciddi rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a 10'ar puan fark attı. Trabzon tehlikesinin dışında da, en azından devre arasına kadar, bir tehlike yok. O yüzden Bursa'nın stratejisi diğer maçlarda çok farklı olmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA