Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

F.Bahçe yarı yarıya

Fenerbahçe kadrosunun yarısı fit. Bu yüzden çok gol atıyor. Yarısı da yerinde sayıyor. Takımın üç gol atmadan kazanamaması bundan

Fenerbahçe 16 resmi maçta 6 galibiyet aldı. Hepsinde de 3 ve üzeri gol attı. Neden 1-2 golle kazanamıyor?
Aslında Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın istatistiklerinin tam tersi olması lazım oyun formatlarına göre. Beşiktaş'ın daha çok gol yiyip daha çok atması; Fenerbahçe'nin daha az atıp daha az yemesi lazım. Attığı gol de bence çok abartılı; yediği gol de...
Fenerbahçe'nin sezon başına göre çok önemli bir değişimi var. Ama bu değişim henüz yüzde 50'lerde. Bu da oyuncuların form veya formsuzluğuyla ilgili. Örneğin; iyi sezon geçiren Volkan'a rağmen çok gol yeniyor. Takımda temmuz ayına göre çıkış yapan çok oyuncu var. Mehmet Topuz birinci sırada. Ayrıca Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu, Alex, Semih ve Niang. Yobo, aynı oynuyor; standardı belli. Ama diğer oyuncular Lugano, Bilica, Cristian, Stoch, Dia, Santos, iyi niyetine rağmen Caner; şu anda takım arkadaşlarıyla aralarında fark var. Sezon başında iyi oynayan oyuncu sayısı parmakla sayılacak kadar azken (O dönemde biraz Stoch hareketliydi, sırıtıyordu), şimdi ilk 11'in yarısı fit durumda, yarısı sezon başındaki durumunda. Fit durumdakiler çok gol attırıyor. Ama yarısının da yerinde sayması ve form tutamaması da çok gol yediriyor. Fenerbahçe'nin üç gol atmadan kazanamaması bundan.

F.BAHÇE KOLAY POZİSYON VERİYOR
Niang, Semih, Alex üçlüsünün attığı gol sayısı Beşiktaş'tan da, Galatasaray'dan da fazla. Fenerbahçe'nin en azından son 7 haftanın lideri (İlk yarının lideri olması rakiplerine bağlı) olacağını düşünüyorum. Olmalı da. Çözmesi gereken konu şu: Ankaragücü maçının uzatma dakikalarında Santos'un golüyle fark bire indi. Kameralar Aykut Kocaman'ı çekti. "Çabuk dönün santraya. Oyun başlasın" diyordu. Üçüncüyü bulmak istiyordu ama dördüncüyü yedi. Bunu, yani kolay pozisyon vermelerini çözecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA