Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray maçındaki Burak bu kez yoktu

Trabzon'un, Galatasaray ve Eskişehir'le oynadığı maçlar kopya gibi. Tek fark birinde Burak'ın yaratıcılığı vardı, diğerinde yoktu.

* Maçlara her zaman kontrollü başlayan Trabzonspor'un, Eskişehir maçının sonlarında da rakip üzerinde baskı kuramamasını, üstüne üstlük kalesinde pozisyonlar vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Risk aldığı dakikalar 60'tan sonra oldu Trabzon'un... Galatasaray maçı da aynı şekilde. Benzer pozisyonları da o dakikalarda yediler. İki maç arasında tek fark Burak'ın o maçta attığı yaratıcı golü, bu maçta atamaması.
Başka Galatasaray maçıyla Eskişehir maçının arasında hiçbir fark yok. İki maça da Trabzon kontrollü başlayıp oyunun sonlarında risk aldı. İki maçta da kalecisi iyi oynadı. Sadece hücumda tamamen Burak'a endeksli olduğu için Eskişehir deplasmanda golü bulamadılar. Aslında Jaja, Alanzinho ve Umut'un etkinliğinin bu dönemlerde biraz daha artması lazım.

* Şenol Güneş yönetiminde zor yenilen ve az gol yiyen bir görüntü var. Ancak 30 maçta atılan 57 gol gibi bir istatistiği de var Trabzon'un. Sizce bunun sebebi ne? Ve şampiyonluk için "önce yeme nasıl olsa atarsın" stratejisi doğru bir strateji mi?
Şimdi ilk yarıda 9 puanlık bir fark atarken çok iyi bir performans gösterdi Trabzon. Özellikle ilk yarıda Colman, Jaja ve Engin çok iyi dönem geçirdi. Ama bu üç oyuncu da ikinci yarı başından beri aynı etkinlikte değildi. Tabii bu oyuncular geriye gidince üretkenlik de azaldı. Hücumda yük sadece Burak ve biraz da Umut'a kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA