Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Baba: Ali'nin (Aydın) ne yapacağına Ali karar versin

Ünlü hakemimiz Ali Aydın "son yönettiği maçta" büyük tepki aldı. Türkiye şimdi onu tartışıyor. Beşiktaşlı Demirel'e sorduk:
- Hakem Ali Aydın ne yapsın?
Baba'nın yanıtı: - Evet, önemli bir konu... Ali ne yapsın?.. Ali hakkında yanlış karar verilirse, emsal olur... İyi düşünmek lazım... Sadece zarar gördüğünü söyleyen tarafların değil, olayların üstüne çıkan âkil kişilerin sözlerine itibar etmek lazım.


"kişi" kimdir?
Demirel: - İki kavram var... Wiseman, yani âkil kişi... Ve bir de Wisdom, yani sağduyu... Bir demokratik toplumu, resmi yöneticiler dışında yönlendiren unsurlardır bunlar.
Baba'ya göre "bir ülkede bunlar ne kadar çoksa, demokrasi o kadar iyi işler."
Demirel "örnekler" verdi. Bazı uluslararası sorunların çözümünde "üç veya beş âkil adamın görevlendirilmesi" ile ilgili örnekler.
Süleyman bey: - Bizim ülkede siyaset biryere gelip, tıkanıyor... Bizim demokrasinin hakemi yok... Avrupa'da, Amerika'da var.
- Ne yaparlar? - Hikmet derecesinde önemli dü- şünce ortaya koyarlar... adamlar ve sağduyu, demokrasinin yazılı olmayan, resmi olmayan kurumlarıdır.


- Efendim... Ali Aydın meselesi? - Evet, Ali ne yapsın? - Ne yapsın? - Ali çok acele ve öfkeyle hareket etmesin... Üzerindeki eleştirilerin yoğunluğuna baksın.
- Sonra? - Eleştiriler haklı mı, haksız mı?.. Eleştiri yapan kişiler kızgınlıkla mı eleştiriyor, yoksa vicdanının sesiyle mi?.. Bunları kendi vicdanında tartsın.
- Sonra? - Sonra bir karara varsın... Ali'nin ne yapacağına, Ali'nin kendisi karar versin.
NOT: Demirel'le bu görüşmeyi Aydın hakemliği bırakmadan önce yaptık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA