Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Adnan Menderes'in traktörü

Sene 1954... Başbakan Adnan Menderes, Ankara'daki traktör fabrikası ile yakından ilgilenir. Destek verir ve sık sık fabrikaya gider. Bir defasında "UTSD traktörü"nün üzerine çıkar... Kullanır.
Ve fabrika, Başbakan Menderes'e bir traktör hediye eder.
Bunun için tören düzenlenir. Traktör, Menderes'in Aydın-Çakırbeyli'deki çiftliğine gönderilir.


Törenden sonra Menderes'in Özel Kalem Müdürü Muzaffer bey, traktör fabrikasını arar.
"Yönetici" Ahmet Binbir ile konuşur: - Beyefendi bu traktörün parasını ödemek istiyor.
- Ama... Fabrikanın hediyesi.
Başbakan "ödemekte ısrar eder." Ve "fatura" kesilir. "55 BG UTSD traktör... 14 bin 750 lira."
Adnan Menderes "peşin olarak" öder.


Sene 2004. Aradan 50 yıl geçer. Türk Traktör Fabrikası'nın yöneticileri "acaba Menderes'in traktörü nerede" diye merak ederler. Aydın Menderes'le temas edilir. Traktör "hala Çakırbeyli'de, çiftliktedir." Ama "toprağa gömülmüş... Çalışmaz... Bakımsız" durumda.
Ankara'da, Türk Traktör Fabirkası'nı geziyorduk. Pırıl pırıl, gıcır gıcır yepyeni traktörlerin arasında "emekli bir traktör" gördük.
Ve Genel Müdür Hakkı Akkan'a sorduk: - Bu nedir? - Adnan Menderes'in traktörü... 50 yaşında... Sayın Aydın Menderes bize hediye etti... Şimdi bu traktörü ayağa kaldıracağız... Çalışır hale getireceğiz... Ve müzemize koyacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA