Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Büyük ortak (Vehbi Koç) hala yaşıyor...

Türk Traktör Fabrikası'na girince, duvardaki "Vehbi Koç fotoğrafı" dikkatimizi çekti. "Genç bir mühendisken" bu fabrikada işe başlayan, aralıksız 32 yıl çalışan ve Genel Müdürlüğe kadar yükselen Hakkı Akkan dedi ki:
- Büyük ortak... Patron.
Şu anda fabrikada, Koç grubunun hissesi "yüzde 62.5."

"Büyük ortak Koç'un" ilkeleri bu fabrikada hala "geçerli."
Fabrika "bir canlı tarih."
Zaten bu tarihin "kitabı bile" yazılmış: "Türk Traktör Tarihi." "Tarih kitabında" Vehbi Koç'un bazı söylemlerine de yer verilmiş.
"Hükümetler vergi alamazlarsa ya yatırımlar durur ya da para basılır, enflasyon körüklenmiş olur. İkisinin de cezasını hepimiz çekeriz... Demokrasiyi seven, önce vergisini ödemelidir... Vehbi Koç... Ekim 1972."


Yine Türk Traktör Fabrikası ve yine "büyük ortak" Vehbi Koç'tan bir mesaj:
"Anadolu'yu görmeden, İstanbul'da Boğaz'a bakan iyi döşenmiş salonlardan, Cumhuriyet'i ve Cumhuriyet devrinde neler yapıldığını anlayamazsınız. Memleketini tanımadan Nice'i, Cannes'i, Los Angeles'ı görüp öğrenmek marifet değildir... Vehbi Koç... Ağustos 1984."
"Büyük ortağın" bir başka "mesajı..."
Bir başka "ilkesi..." Bir başka "vasiyeti..." Aynen şöyle:
"Dininize bağlı olun ama din ile dünya işlerini ayırmasını bilin... Din, insan ile tanrı arasında bir ilişkidir... Laik düzenin bu ilişkiye dayandığını aklınızdan çıkarmayın... Vehbi Koç... Nisan 1986."


Büyük ortak Vehbi Koç, yıllarını geçirdiği Başkent Ankara'da, "Türk Traktör'de yaşa- maya devam ediyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA