Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Demirel: Kapkaç, hırsızlık, soygun... AB'den de önemli

Siyasetçi akşam olup, başını yastığa koyunca ne düşünür?
Hangi muhasebeleri yapar?
- Sayın Demirel... Bunca yılın deneyimi ile söyler misiniz, Tayyip bey başını yastığa koyunca ne düşünmeli?
- Şunu... Yönettiğim ülke rahat mı?
- Rahat mı sizce?
- İşte düşüneceksin... Yönetilebiliyor mu?
- Lütfen konuyu açar mısınız?
- Türkiye daha uzunca bir süre büyük şehirlerdeki, özellikle İstanbul'daki kapkaç, hırsızlık, soygun olayına dayanamaz... Bulunuz çaresini... Bu diğer meselelerin tümünden önemlidir... AB'den de önemlidir.
- Tayyip bey yatınca bunu düşünmeli... Başka?
- Rejimde istikrarsızlık getiren, büyük şehirlerdir... Bu konu dün çeşitli şekillerdeydi... Bugün tamamen halkın huzursuzluğuna döndü... Halk çok rahatsız.

***
Süleyman Demirel:
- Tayyip bey elbette bildiği gibi yönetecek ama, yönetimin neticesi buysa, bu yönetim değil... Devlet niçin lazım?.. Can, mal, ırz güvenliği... Tanzimat fermanının birinci maddesi bu. İkincisi de açlığa çare... Bunlar aksarsa, kurallara dayalı rejimi yürütmekte sıkıntı çeker.
- Tayyip bey ne yapmalı?
- İstikrar için her şey var... Seçimle gelmiş iktidar... Anayasa değiştirecek güç var... Tek parti hükümeti var... Hür yargı, polis, asker var... Jandarman var... Ama geri dönüp bakıyorsun... Büyük kentlerde, özellikle İstanbul'da olanlar önemsiz olaylar değil.
- Tayyip bey daha daha neler yapmalı?
- İkinci olarak ne yapması lazım geldiğini kendisi söylüyor... Al, bak, Radikal gazetesinin manşetine... Tayyip bey, işsizlik konusunda başarısız olduk diyor... Kaç defa konuştuysam, sayın Başbakan'a bunu söyledim.
- Ne dediniz?
- Dedim ki, Tayyip bey, adamın karnı tok olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA