Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Dimes, Tokat'a yatırım yapıyor

Ocak 2005 tarihli SABAH Posta Kutusu'nda TOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Besler'e 'Tokat'ın Bitmeyen Sorunları'na değindiği için teşekkür ederim. Fakat Sayın Besler'in Tokat'a 1958'den bu yana yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya devam eden Dimes'in, son dönemlerde o yörede sürdürdüğü çalışmaları izleyemediğini düşünüyorum.
Her yıl bölge halkının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yatırımlarının % 50'den fazlasını Tokat'a yapan Dimes, 2004'te yaptığı 5 milyon dolarlık yatırımın 3 milyon dolarlık bölümünü doğrudan Tokat'a ayırmıştır. Ekonomik gelişmenin, tarıma ve tarıma dayalı sanayie bağlı olduğuna dair inancı ile Türkiye'de var olan tarımsal kaynaklardan katma değer yaratarak, bu değeri Türk ekonomisine kazandırmak amacıyla çalışmalarını yürüten Dimes, bölgenin kalkınması adına Tokat'taki üretim tesisine yaptığı yatırımlarını artırarak sürdürmektedir.
Dimes, sektörün yaşayabileceği muhtemel hammadde sıkıntısını çözmek amacıyla da 1995'ten bu yana, her yıl, T.C. Tarım Bakanlığı sertifikalı meyve fidanı yetiştirerek tarıma ve daha sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Dimes ayrıca, mülkiyeti Tarım Bakanlığı'na ait olan Turhal ilçesindeki 5415 dekarlık arazi üzerine kurulu Kazova Tarım İşletmesi'ni, hakim ortak konumunda, %25 TİGEM iştirakiyle 30 yıllığına kiralamış ve 'Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesi' adı altında tarım ve hayvancılık alanında da faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır.
2003'te gıda sektörü dışında, yöresindeki girişimciliği ve önderlik anlayışı doğrultusunda turizm alanında yatırım yapan Dimes, kurduğu yeni şirket üzerinden, Büyük Tokat Oteli'nin işletmesini devralmıştır. Büyük Tokat Oteli'nin tanıtımı için yürütülen çalışmalar, ilin tanıtımına da katkıda bulunmaktadır. Dimes'in yedi yıl önce Tokat'ta kurduğu Cihan Nakliyat ise kurulduğu günden bugüne, her sene daha da büyüyerek hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.
Dimes, tüm bu faaliyetleri ele alındığında üretimde daha kaliteli meyvelerin kullanılması, çiftçi eğitim programları ile Tokat bölgesindeki tarımsal üretimin ve deneyimin artması, köyden kente göçün önlenmesi konularındaki duyarlılığını ortaya koymaktadır.
ALİ RIZA DİREN (Dimes Yönetim Kurulu Başkanı)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA