Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Aslı Çakır'a suçlama

3 bin metre engellide Dünya Gençler 6'ncısı olan Aslı Çakır'ın dopingli olduğu ortaya çıktı

Bu yıl dünya sporunda yaşanan doping olaylarına bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez olayın kahramanı ülkemizden. İtalya'da 13-18 Temmuz tarihleri arasında yapılan Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre engellide 6'ncı sırayı elde eden sporcumuz Aslı Çakır'ın dopingli çıktığı belirtildi. Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda seçmelerde Türkiye rekoru kıran genç atletimizden alınan numunede doping maddesine rastlandığı ortaya çıktı. Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) Türkiye Atletizm Federasyonu'na gönderdiği yazıda atletimiz Aslı Çakır'ın A numunesinde doping maddesi bulunduğu belirtildi. Çakır'dan savunması istendi.

Savunması istendi
Aslı Çakır'ın savunmasında suçsuz olduğunu yazacağı ve B numunesinin test edilmesini talep edeceği öğrenildi. Atletizm Federasyonu'nun da bu olayın ardından alarma geçtiği belirtildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA