Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

EGELİ SABAH'ın bütün halinde, omuz omuza davranan; birbirine inanan, güvenen, dayanışan, habere aşık, işini en iyi şekilde yapmaya gayretli ekibinin gazetecilik çizgisinde; bugün 32. sayımız ile karşınızdayız. Tam 32 gündür manşetlerimizi, özel haberler süslüyor. Kiraz Devrimi'nden, bugün manşetimizdeki 'su içinde susuzluğu' aktaran habere kadar, yansıttıklarımız dikkat çekici. Moral veriyor ya da 'eleştirel anlamda' ilgilileri düşündürüyor.
Türkiye, Ege ve İzmir için önem taşıdığına, kentin geleceğini belirleyeceğine inandığımız EXPO 2020 sürecinde, manşetimizde yer alan sürpriz haberler ise sürece katkı getirecek kamusal alandaki insanları da kışkırtıyor. Yurttaş gazeteciliği yönümüz, bu haberleri kentin yol haritasının belirlenmesi hedefiyle gündeme taşıyor. Amacımız bir yandan EXPO farkındalığını güçlendirirken, kentin ve Ege'nin bunu tutku ile arzulamasını sağlamaya yönelik, sahici rol üstlenmek; bir yandan da içeriği doğru bilgiyle bezenmiş haberlerle kamuoyunu aydınlatmak. En önemli rakiplerimizden Tayland'ın Siyam Krallığı'nın eski başkenti Ayutthaya'nın atağını yansıtan "EXPO'nun Sazanı" manşetimiz; saygın isim, yaptığı işler evrensel düzeyde alkışlanan, dünya sinemasında kendisine yer açmış, ünlü Türk tasarımcı Emrah Yücel'in, EXPO 2020 sürecinde önemli rol oynayacağını Ege'ye duyuran haberimiz; eminim kenti yönetenleri de olumlu yönde harekete geçirdi. EXPO konusunda 'gecikme' kaygısı taşıyan çok sayıda insanı da; rahatlatan, güven veren bir açılım oldu. Bu konularda 'hassas' olunmasını anlamamıza rağmen; tüm bu gelişmelerin 'aman başka EXPO kentleri de bizi izliyor' kaygısıyla kamuoyundan saklanması; bize biraz 'naif' bir 'yaklaşım' geliyor.
Naiflik elbette iyidir; ama artık iki kişinin bildiği hiçbir gerçeğin, 'sır sayılamayacağı', iletişimin en ileri olanaklarla geliştiği günümüzde, karar süreçlerine onlarca insanın katıldığı konuları, kamuoyu ile paylaşmayı ertelemek, iyi niyetli bir 'algıda farklılık' olarak nitelendirilebilir. Doğru bakış açısı ile bunlar aşılır, yeter ki EXPO 2020 sürecinde, karar mekanizmalarını çalıştıracak örgütlenme şemasını belirleyip; süreci en üst boyutta daha profesyonel çizgiye taşıyarak hızlandıralım. Bunun başarılacağına yürekten inanıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA