Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Değerlendirme

Hafta başında, 'sabah kahvesi' adını taşıyan, her hafta yazı işleri masamızda misafir ettiğimiz bir konuk ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda, İzmir Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Zekeriya Ertaş'ı ağırlamıştık. Zekeriya Ertaş, yazı işleri ekibimizin sorularına verdiği yanıtlarda, kurumun, İzmir Valiliği'nin öncülüğünde kent boyutunda takdir edilmeyi hak eden güzel çalışmalarını aktarmıştı. Ertaş'ın anlattıkları arasında, yaşlılara hizmette, kurumun yaptıkları ve gelecek için projeleri de olumluydu.
Doğrusu İzmir'de ve Ege'de, bu alanda yapılması gerekenler çok.
Somut rakamlar ile bazı örnekler verelim:
İzmir '32.4 medyan' yaş ile hem Ege Bölgesi'nin (32.2), hem de Türkiye'nin (28.5) ortalama değerleri üzerinde. Bu tabloya paralel olarak, yaşlı nüfus oranında da İzmir önde gidiyor.
Son verilere göre yaşlı nüfus oranı Türkiye'de yüzde 6.84 civarında saptanıyor.
Yani gençlerin çoğunlukta olduğu bir ülke konumundayız.
Ama aynı oran İzmir'de yüzde 8.05 düzeyinde. Ege Bölgesi'nde ise bu oran yüzde 8.70 çizgisinde.
Hem İzmir, hem genel olarak Ege Bölgesi, Türkiye'nin en yaşlı nüfusunu barındırıyor.
Bu oranlara baktığımızda, her ne kadar Zekeriya Ertaş'ın verdikleri hizmetlerden olumlu örneklerle anlattıkları, insanı sevindiriyorsa da; İzmir'de ve Ege Bölgesi'nde yaşlılara yönelik hizmet ve bakım kurumlarının yeterli sayıda olduğunu söyleyebilmek mümkün değil.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte, yerel yönetimlerin de bu alandaki desteğinin hızla artması gerekir. Hatta İzmir'de ve Ege'de, özel sektörün bu alanda karşılığını alabileceği ciddi yatırım yapma şansı var. Çünkü özel sektörde yapılan yatırımlar hem yetersiz, hem de izlediğimiz kadarıyla, yatırımların kalite çıtası tatmin edici değil gibi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA