Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Ertuğrul Günay'ın önerisi uygulanıyor

İzmir Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecine verdiği desteği, her alanda sürdürüyor.
EXPO ile ilgili BIE'ye ilk resmi başvuru ücretinin ödenmesi, yine Paris'in merkezinde Kültür Bakanlığı'na ait büyük, şık bir ofisin yeni tasarımla EXPO çalışmaları için İzmir'e tahsis edilmesi, Paris'te sunum öncesi düzenlenen güzel gecenin organize edilmesi; hep Ertuğrul Günay'ın öncülüğünde, başında bulunduğu bakanlığın katkılarıyla gerçekleşti.
Ertuğrul Günay, bir süre önce gerçekleştirdiğimiz bir sohbet sırasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, her yıl bir ilimizde gerçekleştirilen, gelenekselleşmesi amaçlanan Büyükelçiler Konferansı'nın beşincisinin, 2012 yılında EXPO'ya katkı getirmesi amacıyla İzmir'de düzenlenmesini önereceğini söylemişti.
Günay kısa bir süre önce, bu önerisini Bakan Davutoğlu'na iletti. Başbakan Erdoğan'ın da konuya hemen onay vermesiyle, konferansın bir bölümü bu yıl İzmir'de hayata geçecek.

KAPSAMLI ETKİNLİK

Büyükelçiler Konferansı'nın dördüncüsü, geçen hafta önce Ankara'da başlamış, ardından çeşitli etkinlikler zinciriyle Edirne'de tamamlanmıştı. 2012 yılının Büyükelçiler Konferansı da, yine Ankara'da başlayacak, ardından farklı etkinliklerle, odağında EXPO olmak üzere İzmir'de sonlandırılacak.
Geçen sene gerçekleştirilen konferansta 40 oturum gerçekleşmiş, 4 ülkenin dışişleri bakanlarıyla bir araya gelinmiş, 200'e yakın büyükelçi konferansa katılmıştı.
Bu yıl İzmir'de sonlandırılacak bu olumlu konferansın, EXPO 2020'nin düzenleneceği ülke ve kentin seçileceği 2013 yılı öncesinde, çok önemi var. Çünkü 200'e yakın büyükelçi, EXPO'nun kazanılması için, etkin işlev taşıyan rol üstlenecekler.
Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'ndan yansıyan kulis bilgileri, EXPO amaçlı daha çok sayıda yabancı dışişleri bakanının da, bu yılki Büyükelçiler Konferansı için, önce Ankara'ya, ardından İzmir'e davet edileceği yönünde.
Konferansın ana konularının başında EXPO gelecek. İzmir'in, Ege'nin, EXPO sürecini çok önemsediği, desteğini esirgemediği için İzmir Milletvekili, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teşekkür ediyoruz.
Günay'ın önerisini hiç bekletmeden hayata geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun EXPO'ya yakın ilgisi de sevindirici.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA