Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Suat Çağlayan

İzmir'de kentin bir kültür adası haline gelen Yakın Kitapevi, bir süredir yayıncılık faaliyetini de sürdürüyor. Yakın Kitapevi, çok sayıda değerli İzmir kitabı yayınladı. Bunların yanına, şimdi çocuk kitaplarını da ekledi. Bu kapsamda, eski kültür bakanlarından, İzmir'in kıymetli isimlerinden Suat Çağlayan'ın kaleme aldığı iki sevimli çocuk kitabı çıkarmış.
Kitaplar "Umut" ve "Büyük Kanatlı Küçük Mavi Kelebek" adını taşıyor. Çocuk kitaplarını yıllardır çok önemsiyorum. Çocuklarımız kitaplarla olgunlaşıyor.
Sevgili Suat Çağlayan'ın yazarlık yönünü biliyorduk ama çocuk kitaplarıyla ilk kez karşılaştık. Çocukları okumaya özendirecek bir estetik düzeyde hazırlanmış bu kitaplardan, "Büyük Kanatlı Küçük Mavi Kelebek", yardımlaşma, sevgi, umut, iyilik ve güzelliklerle süslenmiş bir dostluk öyküsünü anlatıyor. ukların dünyasına girmek çok zor iştir. Aynı zamanda çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan doktor Suat Çağlayan, bunu sahici bir şekilde başarmış.
Yıllardır dertlerini paylaştığı çocukların, bu kez düşlerini, onların gözüyle anlatmayı, yani zor olanın penceresini aralamış. Ne çok güzel. Suat Çağlayan'ı selamlıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA