Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İzmir'in özel markası

İzmir Özel Türk Koleji, İzmir'in 62 yıllık özel markası.
İTK, eğitimde gösterdiği üstün başarı çizgisi, yetiştirdiği onlarca insan ile kentin gurur duyduğu bir kurumdur. Türkiye'nin en eski özel okullarından İTK, 1950 yılında, genç, düşlerinin peşinden koşan, idealist matematik öğretmeni, rahmetli, değerli Bahattin Tatış tarafından kurulmuştu. Aynı İTK, birbirini kovalayan uzun yıllar içinde, değerli Bahattin Tatış'ın büyük özverisi, aklı, sağduyusu, bilgisi ve en önemlisi eğitim aşkı sayesinde; çok ciddi, örnek kurumsallaşma süreci yaşayarak, bugünlere saygın, sağlam adımlarla ulaştı.

ÜÇ KUŞAK EĞİTİMCİ
Bu kurumsallaşmaya, babasının sağlığında çok büyük katkıda bulunan, İzmir iş dünyasının sevilen, üretici, yaratıcı ismi Oğuz Tatış da; babadan aldığı bayrağı, hep gururla daha ileriye taşıyor. Oğlu Yiğit Tatış ise genç, başarılı bir eğitimci olarak, babasının yanında.
İTK'yı daha yükseğe taşımak için, ikisi de yoğun çaba gösteriyor. Değerli bilim insanı Prof. Dr. Atilla Sezgin de, bu güzel tabloya omuz vermek üzere, danışman olarak artık İTK'da.

EN BÜYÜK HAYAL

Kendisi de aynı okuldan mezun olan Atilla Sezgin'in Ekonomi Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü sonrasında, İTK saflarına katılması, doğal olarak 'Üniversite mi kurulacak?' merakını uyandırıyor. Önceki gün sohbet ettiğimiz değerli Oğuz Tatış, babasının da en büyük hayalinin üniversite kurmak olduğunu; yine de acele etmediklerini, ama konu üzerinde çok özenle çalıştıklarını vurguluyor. Üniversite kurma hedefinde, markasıyla bütünlüklü yüksek kalitede yenilikler arayışını sürdüren İTK'nın, öncelikli bir diğer hedefi de, İzmir ve ardından Ege'de yaygınlaşmak. Egeli Sabah'ta, bu yaygınlaşma çabasının detaylarını okuyacaksınız.
Eminim, uygun zamanlama ile yarım asrı aşan eğitim birikiminin yansıdığı bu özel markadan, çok özel bir üniversite de doğacaktır. Ne diyelim. Eğitim meşalesini 1950 yılından günümüze kadar başarıyla taşıyan İTK'nin ve emek verenlerin yolları açık olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA