Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FAHRETTİN ALTUN

'Demirtaş, İmralı'nın mesajlarını sabote etti'

Başbakan Ahmet Davutoğlu Manisa mitinginde kendisine eşlik eden gazetecilerle yolculuk esnasında sohbet etti, seçim süreci ve gündeme ilişkin dğerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu bu sohbette şu mesajları verdi:

LEGAL PARTİDEN, İLLEGALE TEŞEKKÜR:
CHP, HDP ile paslaşıyor Diyanet ve özellikle Alevi vatandaşlarımızın hassasiyetleri üzerinden. Rekabet ederek paslaşıyor. Birbirlerinin ayaklarına hiç basmıyorlar. Biliyorlar ki, bu seçimde zayıflatamazlarsa, 4 sene bir daha bu şansları yok. Bu çok önemli bir şey. Dikkat edin, Türkiye'de, akıl alacak gibi bir şey değil, DHKP-C'den adamın görüntüleri var. Tutuklanmış birisini tespit ediyoruz 'saldırıları yaptı' diye. HDP'liler diyor ki: "DHKPC'liler yapmış olamaz!" DHKP-C'liler de diyor ki: "Biz yapmadık!" Sonra HDP'liler dönüyor, DHKP-C'ye teşekkür ediyor. Türkiye siyasetinde ilk defa bir legal parti, bir terör örgütüyle temasa geçip teşekkür ediyor ya. Genel başkan yardımcısı teşekkür ediyor düşünebiliyor musunuz?



ESED'E ŞİİR YAZAN ADAY:
Bir tane değil paralel yapı artık. CHP, HDP, MHP ve öbür tarafta da paralel (bu sefer özel isim olarak paralel diyorum, cemaat ifadesini kullanmak istemiyorum, f çetesi pensilvanya çetesi diyeyim), bunlar bir paralel, bir paralel Kandil (o HDP'yi yönetiyor), bir paralel de DHKP-C. DHKP-C ile paralelliği sağlayan da, DHKP-C ile irtibatlı müzik grubunun solisti, Esed'e şiir yazan, övgüler düzen; o da CHP milletvekili adayı Hatay'dan.



KONGREYİ SABOTE ETTİ:
Dokuz aylık başbakanlığım döneminde ilk attığım adım çözüm süreci makenizması kurmaktı. Ben herşeyden öne aldım. Ama her seferinde bir şekilde sabote ettiler. Çözüm süreci bugün istemediğimiz bir yere gelmişse bunda bütün bu açıklamaların sorumluluğunun dahil edilmesi lazım. Burada HDP'nin ve HDP eşbaşkanının, siyasi aktör olarak, çözüm süreciyle ilgili bir şekilde esnek ve iyimser bir ortam oluşturması gerekirken neredeyse İmralı'dan gelen mesajları sabote eden bir tavır sergiledi. İlk defa bunu kullanıyorum. Özellikle mart ayında. Silahsızlanma kongresi toplanacak ve silahsızlanma üzerine konuşulurken işin eksenini değiştirip meseleyi cumhurbaşkanlığı tartışmasına götürdü. Ve bunu bilinçli yaptı. Tetikleme oldu. Nevruz'un hemen sonrasında toplanması gereken silahsızlanma kongresi toplanmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA