Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Luce'den sonra en iyisi Tigana

Sergen'den SABAH'a dobra dobra... "Tigana, Lucescu'dan sonra Beşiktaş'ın yakaladığı en iyi teknik direktör. Lucescu'nun kıymetini bilemedik, Tigana'nın kıymetini bilelim"

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Sergen Yalçın, Portekiz dönüşü SABAH'ın sorularını yanıtladı. Babası Özer Yalçın'ın bu Avrupa maçında yalnız bırakmadığı Sergen sorulara samimi cevaplar verdi.

* UEFA Kupası'nda bu yıl da gruptan çıkamadınız. Nerede hata yaptınız?
Hata yaptığımızı düşünmüyorum. Ama İnönü'de kaybettiğimizi söyleyebilirim. Bolton maçını kazanabilirdik. Yapmadık. Zenit maçında yapamadık. Çok iyi oynamamıza rağmen sonucu getiremedik. Zenit maçında şanssızdık. Bu kadar pozisyona girip gol atamazsanız ve sahanızda kazanamazsanız, elenirsiniz. Hepimiz için acı oldu.

* Jean Tigana'yı nasıl buluyorsun?
Tanıdığım ve çalıştığım en iyilerden biri. Lucescu'dan bu yana Beşiktaş'ın yakaladığı en iyi teknik direktör... Lucescu'nun kıymetini tam bilemedik. Beşiktaş'ın, futbolcuların Tigana'nın kıymetini bilmesi gerek.

* Bunu senden duymak ilginç. Tigana'nın diğerlerinden farkı nedir?
Futbolcunun dilinden anlıyor. Öz güveni tam. Ne istediğini, nasıl hissettiğini anlıyor. Yanında rahatsın. Ama çalışmalarını da ihmal etmiyorsun.

BANA KALSA 40'IMA KADAR OYNARIM
* Ne zaman futbolu bırakmayı düşünüyorsun?
Yönetim "Bırak" dediği zaman. 33 yaşındayım ve futbola devam ediyorum.

* Kıvanç Oktay da "Sergen gibi yıldız futbolcuya 'Bırak' denilmez. Sergen kendisi kararını verir" diyor...
(Gülüyor)...
Bu iş bana kalırsa uzun yıllar bırakmam. 40'ı görürüm, sonra bırakırım.

* "Tamam yeter" kararını kafanda aldığın zaman hangi düşüncede olursun? "Zirvede bırakayım" ya da "Rezil olmadan bırakayım" gibi...
Rezil olmak mı? Asla bu duruma düşmem. Bende bu futbol zekası, bu yetenek olduktan sonra rezil olmam. Futbolu sahada sadece okumuyorum, her anını hissedip yaşıyorum.

BEKLEYİN VE GÖRÜN!
* Senden iyi teknik direktör olur mu?
Benden çok iyi teknik direktör olur. Bekleyin, yapınca görürsünüz.

* Beşiktaş'ta işler kötü. Nasıl düzelecek?
Sonuç olarak başarılı değiliz. Ancak istikrar çok önemli. Bundan sonra her maçı kazanmaya bakacağız. Takımda kimler kalır kimler gider, o yönetimin ve hocanın işi.

* 2004 yılındaki şampiyonluk niye kaçtı?
Bunun bir tek sorumlusu yok. Ne yönetimin, ne takımın, ne hocanın... Bunda bir sürü neden var. Tek bir sebep yok.

* Sence bu sezon şampiyon kim olur?
Bu sezon şampiyon yine Fenerbahçe olur. Oturmuş bir kadroları var. Galatasaray'ın gücü şampiyon olmaya yetmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA