Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Q7'nin sigortası

Beşiktaş'ın görüntüsünde bir değişiklik yok. Pozitif futbol oynamaya çalışırken defansında açıklar vermeye devam ediyor. İleride kurulan ve sürekli rotasyon nedeniyle bir türlü oturmayan defans, verdiği açıklarla rakip takımları umutlandırırken adeta bir tuzağın içine çekiyor. Helsinki'nin düştüğü duruma dün de Karabük düştü. Ev sahibi golü bulunca ve Beşiktaş'ın defansındaki kademe çizgisini ilk yarı hallaç pamuğu gibi savurunca bir ara umutlandı. Ancak Karabük, Nobre'nin ikinci golündeki faulü hakem Tolga Özkalfa "es geçmese de" Beşiktaş'ın yıldızlarla örülmüş tuzağından kurtulamazdı!
Burada çıkan mesaj Schuster'in en azından defansta sık sık rotasyondan vazgeçip daha istikrarlı bir dörtlü kurması gerçeğiydi. Karabük'te Cenk, İbrahim Üzülmez ve Tabata ön plana çıktı ancak Quaresma, Nobre ile birlikte tartışmasız maçın yıldızıydı.

KONTROL ALTINDA!
Ancak maçın en önemli olayı 52'de yaşandı: Quaresma soldan aldığı topla içeriye doğru, kaleye paralel ilerliyor. Sağdan bindiren Guti'ye çıkarmak yerine ceza yayı üzerinden sert bir şut atıyor. Vuruşu kaleyi tutmasa da bir yıldız için vurulabilir bir noktada şansını deniyor. Schuster kızıp yedek kulübesinden "Niye Guti'ye çıkarmadın? diye işaret yapıyor. Q7'de kollarını açıp "Vuruş yapılır. Niye kızıyorsunuz?" diyor. Buraya kadar yaşananlarda ve yazılanlarda bir enteresanlık yok. Q7 bu arada elini uzatıp İspanyol futbolcudan nezaketen özür dilerken Guti kulübeye dönüyor ve keskin bir göz işaretiyle Schuster'e "Sorun yok" diyor.
İşte bu fotoğraf sahadaki Schuster'in, yani lider Guti'nin çok özel bir fotoğrafı... İspanyol yıldızın dün geceki 90 dakika dahil birçok maçta yedek kulübesiyle sık sık diyaloglarına şahit oldum. Bu olay sahada yavaş yavaş kontrolleri eline alan Guti'nin inisiyatif kullanmaya da başladığının ispatı. Futbol yaşamı gel-gitlerle dolu Q7'nin başka bir yıldız tarafından nasıl yönlendirileceğinin ve oynatılacağının fotoğrafı. Guti, Schuster'in sahadaki gölgesi, Q7'nin de sigortası...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA