Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kumda fiesta!

Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasında İnönü Stadı'nda üç ayrı teknik ön plana çıktı! Birincisi kes-yapıştır tekniği. İkincisi tohumlama, üçüncüsü kumlama tekniği!.. Bunlar arasında en geniş kullanılanı "kumlama tekniği" olduğu için dün gece bol bol kum sahnelerine şahit olduk!
Yıldızları transfer ederken güzelim çimleri üç beş kuruşun ve üç beş kurumun hatırına korumayı unutan yönetim yanlışını düzelmek için belli ki büyük gayret sarf etmiş. Schuster ve futbolcular dün çalışmalardan memnun olacaklar ki sahada ne performans düşüklüğü yaşadılar, ne de bu şartları mazeret gösterdiler. Brezilyalılar'ın kumdaki tekniklerini anımsatan üstün bir oyun ve net bir skorla galibiyete ulaştılar.

SERTLİK KARŞISINDA KORKMADILAR
Siyah-beyazlı takımda Ankaragücü maçında üç önemli değişiklik vardı. Schuster ilk kez sistem değişikliğine gitti. 4-1-4-1 dizilişinden vazgeçip Nobre, Bobo ve gerilerinde Nihat üçlüsüyle 4-3-3'e yakın bir dizilişle sahaya çıktı. Bu tercihinde Quaresma'nın sakatlığının yanı sıra, Nobre'nin yükselen formunu onurlandırmak için yaptığını düşünüyorum. Doğru kademe anlayışı ve pozisyon zenginliği Beşiktaş'ta futbolcu tercih alternatifi kadar çoklu sistem değişikliklerinin de olabileceğinin görülmesi açısından çok önemliydi. Dün ilk sınav başarıyla sonuçlandı.
İkincisi; Toraman&Ferrari uyumu.
İlk günden bu yana bu ikilinin başarıya ulaşacağını savunan bir isim olarak yerinde müdahaleleriyle ve çıkışlarıyla sınıfı geçtiler.
Üçüncüsü; ikinci yarı sertliğe başvuran Ankaragücü'ne siyah-beyazlı oyuncuların korkup-sinmek yerine iyi futbol ve gollerle reaksiyon göstermesiydi. Sayın Abitoğlu, Özgür'ün ikinci sarı karttan kırmızısını atlasa bile Fenerbahçe altyapısından yetişen Özgür ve Jarnoch'in Guti'ye kasıtlı tekmelerini görmeliydi.
Dün gece Nobre'nin hırsı, Tabata'nın yükselen performansı ve goller kadar Türkiye-Sırbistan basketbol maçının bitimini dev skorborddan sonuna kadar izleyen seyircinin ilgisi, desteği ve coşkusu da görülmeye değerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA