Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Üç silahşor!

Rakip takımın hocası olarak sahadasınız! 30 bin kişi çılgınca sizi alkışlıyor ve sevgiyle tribünlere çağırıyor. Misafir olarak çıktığınız sahada belki puanları toplayacak, belki de şampiyonluk yarışında iki puanlık çelme takacaksınız! Ama Beşiktaş'ın evladıysanız bunun pek önemi yok. Çünkü adınız Şifo Mehmet ise, Ziya Doğan, Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam, Feyyaz Uçar, Recep Çetin, Metin Tekin ve Ali Gültiken ise... Hizmetlerle doldurduğunuz örnek geçmişiniz sürekli vefa ile sizi İnönü'de karşılıyor. Ortaya "karşılıksız" hatır koyan bu taraftar "Şifo Mehmet, Şifo Mehmet" diye haykırırken bir şeyin altını çiziyor: Beşiktaş'ta adamlık da, layıkıyla hizmet de asla unutulmaz.
Mehmet Özdilek'i dün gece sarsan sadece bu duygu dolu güzel görüntü değildi. Bitmek bilmeyen enerjisiyle rakip defans oyuncularını yıpratan Djiehoua 5. dakikada sakatlandı. Zaafları bulunan siyah- beyazlı defansı belli ki hareketli Necati ve Djiehoua ikilisiyle yıpratmayı planlıyordu. Ama evdeki hesabı Çarşı'ya uymayacaktı!
Beşiktaş özelikle ilk yarı bir şeyi iyi yapamadı:
Quaresma ve Bobo'yu yeteri kadar topla buluşturmayı.. Tabata, Necip ve Aurelio topu kesmekte ve rakibe üstünlük kurmadaki başarılarını iyi top kullanmakta bir türlü gösteremedi.
İlk yarı 18'de vuruşu direkten dönen, Erkan ve Deniz'e sarı kart gösterten Quaresma aslında "Ben bu maçın yıldızı olmaya hazırım. Topu bana atın" diye açık adres göstermişti. Bu yüzden gözler özellikle de Q7-Guti işbirliğini aradı.

BEŞİKTAŞ'IN PANZEHİRİ BOBO
Bu işbirliğinin yerine başka bir ikili sahne aldı. Ernst 55'te ilk defa bekleneni yaptı. İnce bir ara pasıyla Bobo'ya golü attırdı. Şunu kabul edelim ki; 63'te Quaresma'nın asistini Bobo boş pozisyonda gole çevirse maç orada bitebilirdi. Futbolda atamayana atarlar kuralı olsa da Hakan o yanlış çıkışı yapmasa konuk ekibin golü bulması zordu. Martı yakalayıp saha dışına çıkartmak dahil elinden gelen her şeyi yapan Quaresma, iki asistiyle Ernst, iki golüyle gecenin yıldızı Bobo 1 puanın Antalya'ya hediye edilmesine izin vermedi. Dün gece bir şeyi gösterdi: Bobon varsa onunla oynayacaksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA