Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kahraman Ernst

rnst Happel Stadı'na yeniden ayak basınca bir anda 2008'deki Hırvatistan zaferi film şeridi gibi gözümüzün önünden geçmeye başladı. O doyumsuz, o unutulmaz anları hatırlatan ortama Rapid Wien taraftarının renk cümbüşü de eklenince "Ernst Happel Türklerin zaferlerine alışık. Burada yeni zaferler yazılabilir" fikri içimizi ısıtmaya başladı.
Ancak ironiye bakın ki ilk yarısı dengeli, kontrollü geçen 45 dakikanın ardından beklenen hamleyi ikinci yarı rakip takım adına Türkler yaptı.
Golün soldan ince pasını veren Yasin Pehlivan, kıvrak vücut çalımıyla golü atan Veli Kavlak.. İlk onbirin diğer ismi Tanju Kayhan'ı da unutmazsak Beşiktaş'ı en çok yoran, zorlayan Türkler... Bu performansa ister "Pazar" gözüyle bakalım, isterse fazla nazara almayalım ancak ortaya çıkarabilecek bir potansiyellerinin olduğunu dikkate almakta fayda var. Beşiktaş'ın oyun planına gelince. Quaresma'nın çıkışı siyah- beyazlı takımın 4-1-4-1 olan sistemini 4- 3-3'e kaydırdı. Q7'nin talihsiz sakatlığı ve Holosko'nun oyuna girip sağda başlaması şu ana kadar pek alışık olmadığımız bir yapıyı doğurdu. Defans arkası atılan toplarla Beşiktaş pozisyon buldu. Genelde rakip takımlar bunu Beşiktaş'a karşı uygularken rakip teknik adam Peter Pacult'un "rakibi önde karşılama sevdası" özetle başını yaktı. İlk yarıdaki Beşiktaş'ın zayıf kalan futboluna bakıp 2. golü bulabileceğini zannetti. Hiç kuşkusuz Veli Kavlak'ın göstere göstere attığı gol hocayı yanlış yola sevketti.

'GÜLE GÜLE RAPİD WİEN'
Bilmediği, belki de düşünmediği Beşiktaş'ın hücum gücünün çok daha iyi olduğu. İşte bu noktada maçı çeviren, kahraman olan isim Fabian Ernst'i iki kez ara topla Holosko'yu kaçırdı. Biri gol oldu, biri korner. Holosko biraz cesur, biraz akıllı olsa Guti'nin ara pasını da sayarsak skoru 3-1 yapması uzak değildi. Ancak Holosko'ya söylenmesi gereken sözü Tabata'nın asistini gole çeviren Bobo söyledi. Dün gecenin keyif veren bir başka ironisi de Berlin Çarşı önderliğinde tribünlerden geldi: Rapid Wien'e toplu olarak Almanca "Auf Wiedersehen" yani "Güle Güle" dendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA