Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Yakıştı mı Kamil?

Beşiktaş tribünleri Karabüklü futbolcuları alkışlarla uğurluyor. Kapalısı-açığı kendi takımlarına çelme takan rakiplerini saygıyla soyunma odasına yolluyor. Fondan, bin kadar Karabük taraftarının, "Beşiktaş bizim kardeşimiz" tezahüratı yükseliyor. Lütfen bu tabloyu kafanızda canlandırın. Bu görüntüler son 40 dakikası gerilim içinde geçen ve Beşiktaş'ın 2 puan kaybettiği maç sonrası yaşandı. Son dakikalar, saniyeler tribünlerin nefesini kesecek kadar gerilim ve öfke doluydu.
Gerilimin kaynağı ne Beşiktaşlı ne de Karabüksporlu oyuncular. Her iki takım da giydikleri formanın hakkını vermeye çalıştılar. İlk yarı Karabük, ikinci yarı Beşiktaş futboluyla ön plana çıktı. Ancak taraftarlarının tarihsel bir kardeşlik misyonu yüklediği her iki takımın arasına az kalsın Kamil Abitoğlu ve çetesi giriyordu. Maçın ve futbolun önüne geçtiler, insanları gerdiler ve az kalsın kardeşi kardeşe düşürüyorlardı. Tempoya, gerilime ayak uyduramadılar. 51'de topu Hakan Arıkan'dan kurtaran Emenike'nin pozisyonu Karabük lehine penaltı ve Beşiktaş aleyhine bir sarı veya kırmızı karttı. Sonra Kamil Abitoğlu ve yardımcı hakemi Mehmet Şahan Yılmaz "Bu hatayı nasıl telafi ederiz" dercesine 76'da Almedia'nın çizginin içinden çıkan topta Beşiktaş'ın mutlak golünü yedi. Uzatmalarda Simao'nun ceza sahasında düşürülmesine penaltıyı verme cesaretini gösteremedi. Sonuç yuhalanan, ıslıklanan hakemler...
Abitoğlu'nun durumu formsuzluğu ile izah edilebilir ancak hafta içi kupa maçı oynayan Beşiktaş'ın cumartesi öğleden sonra lig maçı oynamasının nasıl izah edileceği merak konusu...

HAKEMLERİN BAŞI DÖNMÜŞ
Beşiktaş'ın yıldızlarının birilerinin başını döndüreceğini düşünüyordum. Ama şunu söyleyebiliriz ki ikinci yarıyla birlikte gördük ki en çok hakemlerin başı dönmüş... Bu görüntü Türk hakemlerine yakışmıyor. Acilen tedbir ve uyarı şart.. İlk yarı Emenike Beşiktaş'ın defansını koridora çevirdi. Takım kurgusu iyi olmayan Beşiktaş için ders niteliğindeydi. Ancak siyah-beyazlı takımın bilinen defansif zaafına dün hücumdaki çarpıklık da eklendi. Beşiktaş hücumu organize edemedi. Saldırırken akıllıca değil, kontrolsüzce saldırdı. Almedia'nın arkasında Nobre'den 10 numara, kurtarıcı yanlışına devam edildiği sürece Beşiktaş hücumda zafiyet yaşıyor. O bölge, Simao, Guti, Fernandes her neyse Nobre'den daha yeteneklisini hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA