Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şampiyon Beşiktaş!

2010-2011 sezonunun şampiyonu dün Beşiktaş oldu. Ancak küçük bir farkla: Şampiyon olan takım U17 takımı.
Siyah-beyazlı futbolcular Antalya'daki finallerde Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek şampiyonluğa uzandı. Yıldızlarla süslenmiş ağabeyleri milyon dolarlık bütçelerle Süper Lig'de kayıpları oynayıp vaziyeti idare etmeye çalışırken, gençler büyük bir başarıya imza attılar. Gönül ister ki; U17'nin teknik direktörü Haluk Duranoğlu'nun futbol felsefesinden daha fazla bahsedelim. Recep Akkemik'in, Hakan Sayın'ın zeka ürünü gollerinden daha fazla konuşalım! İmkan olsa yönetici Sinan Vardar'dan Ulvi Güveneroğlu'na, Metin Uzun'dan Ufuk Pak'a kadar emeği geçen herkesi tebrik edelim.
Çünkü dün şampiyon olan Beşiktaş U17 Takımı, kulübü yönetenlerin utanç vesikası 'Konteyner nesli'nin çocukları. Beşiktaşlı olup da "Konteyner nesli de nedir?" diyenler olursa şaşarım!
Çünkü Fulya'da yıllardır konteynerlerde soyunup giyinen bir nesil yetişiyor. İşte bu neslin içinden bu acı gerçeği yaşamış Beşiktaş'ın evlatları birçok yaş grubunda aldıkları şampiyonluklarla yukarıya mesaj veriyor.
Diyorlar ki, "İmkansızlar içinde yeteneklerimizi yüreğimizdeki gerçek Beşiktaş sevgisiyle büyütüp şampiyonluklara ulaşıyoruz. İmkan verin; milyonlarca liraya imza atıp sahada karşılığını vermeyen yabancıların, yıldızların pabucunu dama atalım. Fırsat verin! Beşiktaş ruhunu sahaya yansıtıp, efsane kadrolar kuralım."
Duyan olur mu, öze dönme yürekliliğini yakın gelecekte gösterecek çıkar mı bilemem! Ama bildiğim belki yarından da yakın bunun kaçınılmaz bir çözüm olacağıdır.

NECİP VE İSMAİL ÖNE ÇIKTI
Maça dönersek... Kasımpaşa'nın ligde kalma adına daha sert ve daha hırslı oynayacağını düşünüyordum. Almeida'nın golüne kadar iki takımda durumu idare etti.
Orta sahada Necip'in muhteşem dinamizmi, solda İsmail'in istekli tavırları Beşiktaş'ta öne çıkan durumlardı.
Kasımpaşa 2. devre daha iyi oynasa da can havline düşmüş bir takımdan daha fazla baskı beklendi. Cenk'in bir iki kurtarışını unutmayalım. Bu hafta Sivas'a gidecekleri de düşünülürse Kasımpaşa kendisini ateşe attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA