Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

"Varım" dedi

Beşiktaş için Dinamo Kiev'in tarihi bir öneme sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. Başkan Demirören'in yaşadığı sarsıntılar da ve aldığı kararlar da hep böyle Avrupasız dönemlerde ortaya çıkmıştır. Bu açıdan Beşiktaş'ın Avrupa'da devam etmesi yönetim için de, takım için de bir şeylerin yoluna girmesi demektir. İlk yarı defans ve orta saha koordinasyonunu başarılı bir şekilde yapan siyah-beyazlı takımda bu tempoya Quaresma, Simao, Almeida ve özellikle Veli Kavlak da eklenince Kiev top yapamadı ve oyunun hakimiyetini eline alamadı. Yakalanan pozisyonlar bir yana, hakem Skjerven 39'da Q7'i durduramayan Garmash'ı ikinci sarı karttan mutlaka oyundan atmalıydı. Beşiktaş'ın işi o zaman daha kolay olurdu. Siyah-Beyazlı takımın isteği ve dinamizmi hak ettiği golü daha fazla geciktirmedi. Beklenen gol Egemen'le geldi. Bu gol bir gün önce Sivok ve Egemen'le birlikte taktik idmanında çalışılmıştı. Carlos Carvalhal'ın takımının her geçen gün iyiye gittiğini ve takım kazandıkça bazı eksiklerin düzeleceğini geçtiğimiz haftalarda söylemeye çalışmıştık. Bu galibiyetle Beşiktaş artık Avrupa'ya da, lige de, umutlarına da daha güçlü sarıldı.

***

Kiev maçı öncesi Yıldırım Demirören Lig TV'de ezberleri bozan ve gündem değiştiren sert bir çıkış yaptı. Kamuoyunun bilgisine bırakılmış her sözün arkasında bir derinlik hissedilse bile belirsizliğe sıkılan kurşun gibiydi! Eğer iddia edildiği gibi kendi seçtiği ve yönettiği arkadaşlarına televizyon üzerinden bir ders verme, rest çekme ihtiyacını gözetiyorsa gücüyle ve bulunduğu seviyeyle çeliştiğinin altını çizmek gerek. Ancak şimdiden bir şeylerin önünü almaya çalışıyorsa ve bunu strateji dahilinde yapıyorsa sağlıklı değerlendirmek adına bunu önümüzdeki sürece bırakmak daha doğru olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA