Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Quaresma'nın Beşiktaş'a hediyesi

Beşiktaş'ta Carvalhal, İnönü'deki 5-1'i unutup Trabzon maçını kendine model yapınca önemli bir tercih hatasına düştü. Ancak Quaresma maçın yıldızlığına soyunarak bütün yanlışların üstünü örttü..
Çünkü; Maccabi Tel Aviv ilk maçta da görüldüğü ve Hapoel Haifa yenilgisi dahil son maçlarında kazanamadıkları bilindiği için Trabzon'dan bağımsız değerlendirilmesi gerekiyordu.
Beşiktaş oyuna başlarken güçlü olmayan rakibine karşı defans çizgisini daha önde kursa ve orta sahayı kalabalık tutsa daha iyi bir sonuç alabilirdi. İlk yarı gereksiz yere orta sahayı ev sahibine bıraktılar ve bunun sonucu olarak kalelerinde gereksiz sıkıntı yaşadılar. O kadarki ilk yarıdaki temposuz ve vasat futbola bakıp Maccabi Tel Aviv'in bu kadar net pozisyon üretmesi önemli bir çelişkiydi. Beşiktaş orta sahasının topu kullanamaması ve doğru paslaşmalar yapamaması bunun başlıca nedeniydi. Fernandes beklenen sorumluluğunu yerine getiremedi.

İŞ BİTTİĞİ ANDA...
Bu kadar yanlışı Quaresma'nın artıları düzeltti. Portekizli 45'te Ersnt'in ortasında muhteşem bir vuruşla skoru 1-0 yaparak takımın 2. yarıdaki olası stresinin önüne geçti. Buradaki önemli ayrıntı Quaresma'nın golü kontradan değil, çizgiye inen Ernst'in ortasından bulmasıydı. İbrahim Toraman'la 2-0'ın bulunması futbol sahalarında az rastlanır bir rehaveti getirdi. Takım "Bu iş bitti" dediği anda kalesinde 2 gol 2 tanede kaçan pozisyon gördü.
Maça başl arken rakipten korkmanın, 2-0'dan sonra da rakibi küçümsemenin bedelini az kalsın ağır ödeyecekti Beşiktaş.. Ancak maçta yıldız dokunuşu dediğimiz hareket yaşandı.
Quaresma hemşehrilerinin döküldügü maçta ikinci kez sahneye çıktı.
Hem Carvalhal'a hem de Beşiktaş taraftarına özel bir Avrupa hediyesi verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA