Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Alkışlanacak mücadele

Sivas'ta hava soğuk, şartlar futbol oynamaya çok elverişli değildi. Sivasspor'un büyük emek harcayarak yaptırdığı yerden ısıtmalı özel sistem olmasa şartlar daha da ağırlaşabilirdi. Ancak yapılan yatırımlara rağmen zeminin üstü kar ve soğuk hava nedeniyle ciddi bir yıpranmaya yol açmış. Bu şartlarda iki takımdan da bu kadar hırs, mücadele ve iyi futbol beklemiyordum.
Ev sahibi, Beşiktaş'ın yenildiği Mersin İdman Yurdu'nu 5 golle yenmenin moraliyle olsa gerek maça iyi konsantre olmuş. Rıza Çalımbay faktörünü de yanına koyduğunuzda Sivas'ın hırslı futbolunu iyi oyunla bütünleştirmesine çok şaşırmamak gerek. Yiğidolar takım olmanın, yardımlaşmanın ve sahada sorumlulukları paylaşarak mücadele etmenin ne olduğunun farkına varmışlar.
Beşiktaş son haftalarda kan kaybediyor.
Üst üste alınan mağlubiyetlerin ardından bu maç büyük önem taşıyordu. Carvalhal'ın bu ağır zeminde Simao'yu kenara alıp Necip'i sahaya sürmesi, İbrahim Toraman'ı sağa çekip Tanju'yu sola kaydırması yerinde bir karardı. Sivas karşısında kora kor mücadele edecek bir takıma ihtiyaç vardı ve Carvalhal'ın sürdüğü 11 imkanlar dahilinde çıkacak en iyi 11'di. Defans dörtlüsü Toraman, Sivok, Egemen ve Tanju sürekli bindirmeler yapan ve rahatsız eden rakibini son dakikalarda gelen gol hariç başarıyla geçiştirdi. Holosko dışında dün akşam mücadele ve performans olarak eleştirebileceğim oyuncu yok. İki takımı da tebrik etmek gerek. Bu şartlarda muhteşem mücadele ettiler. Beşiktaş Sivok'un golüyle kazansa ve sahanın yıldızı Erman Kılıç'ın beraberlik golü olmasa Sivas'a büyük haksızlık olurdu. Son 20 dakika siyah-beyazlı takım skoru koruma yanlışına düşünce ev sahibi maçın inisiyatifini eline aldı. Bu sayede hak ettiği golü de buldu. Oyunun hakkı bizce skor tabelasına yansıdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA