Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Carvalhal'in yanlışları

Türkiye'de derbi maçları sosyolojik izler taşır. F.Bahçe-Beşiktaş derbileri bu açıdan çok değerli ve zevklidir. Dün derbiye biraz Haşmet Ağabey (Babaoğlu) tadında ve perspektifinde bakınca iki nokta dikkatimi çekti. Birincisi şiirle, bayraklı-posterli organizasyonlarla adı canlı tutulmaya çalışılan Aziz Yıldırım'a tribünlerden ciddi bir teveccüh olduğunu görmek mümkün..
İkincisi; Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Maraton Tribünü'nü boydan boya saracak şekilde birkaç yıl önceki yine F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde ilk kez "Fenerbahçe Cumhuriyeti'ne hoş geldiniz" dev pankartı açılmıştı. Rövanşında Beşiktaş kapalısında "Türkiye Cumhuriyeti'ne hoş geldiniz" mesajı ile latifeli bir cevap verilmişti. Derbilerde ve dillerde slogan haline gelen mesajı dün yine F.Bahçe- Beşiktaş derbisinde göremedik. Yerine açılan dev Türk bayrağı vardı. Yaşanan şu sancılı yargı sürecini de görünce, "F.Bahçe Cumhuriyeti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne kademeli geçiş mi?" yapılıyor sorusunu sormak, sosyologlara da analizini bırakmak gerek...

ŞARTLARI ZORLUYOR
Derbiye, futbola dönersek Carvalhal'ın hatalarının ve Quaresma ile Fernandes'in olmayışının skora etki ettiğini söyleyebiliriz. Carvalhal'in solda Ersan'la başlaması riskti. Solda 6 aydır maç yapmayan Ersan'ın sakatlanma korkusuyla oynadığı gibi ataklara katkısı yok denecek kadar az oldu. İkinci hatası Tanju'yu ilk kez sağda oynatmasıydı. Aykut Kocaman ilk yarı bütün planlarını Stoch'un üzerinden Tanju'nun üzerine kurdu. Beşiktaş o belgeyi Ekrem ya da hızlı bir sağ bekle kapatabilse F.Bahçe'nin maçı lehine bu futbolla mümkün gözükmüyordu.
Bu kadar stoper tadındaki futbolcunun olduğu bir yerde kornerden gol yemek şansızlık diyebiliriz ancak maçın başında iki pozisyonda pas vermek yerine topu ezen Holosko'nun yaptıkları tam bir beceriksizlik.
Oyuncuların hırslı oyunu F.Bahçe'nin futbolunu bozdu. Bekleri ve kanatları çalışmayan bir takımdan fazlası beklenemez. Fernandes, Quaresma olsa belki Carvalhal'ın tercihleri durumu kurtarabilirdi. Ancak rakibe göre düdük çalan (Kayseri-Samsun) Abitoğlu gibi hakemlerin buna izin vermeyeceğini ve bu anlayışla derbilerin kazanılamayacağını Carvalhal'a birilerinin anlatmasında fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA