Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Zincirleme yanlışlar yenilgiyi getirdi

FUTBOL üst üste bu kadar yanlışı kaldırır mı? Ya da bu kadar yanlıştan bir doğru çıkar mı? Kayseri maçında Fernandes 2. sarı karttan anlamsızca kırmızı kart görüyor. Maçın hakemi Kamil Abitoğlu'nun ikinci sarıdan önce kaçırdığı pozisyon nedeniyle zaten ateşlenmeye müsait Fernandes'i sinirlendirip, kızartıyor. Yetmiyormuş gibi Portekizli karar sonrası hakemle diyaloga girerek cezanın 2'ye çıkmasına sebebiyet veriyor.
Kayseri'de "0 tolerans" diyen hakem Abitoğlu Samsun-Fenerbahçe maçında korner direğinde pozisyon bittikten sonra rakibine tekmeyi basan ve bir sarısı olan Baroni'ye sarı kartı bile göstermiyor. Özet; Abitoğlu'ndan Kayseri'de cesaret, Samsun'da nezaket! Dün gece. Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma, rakibini makasa alıyor. Kuddisi Müftüoğlu bu sorumsuzluğun hakkını 0 toleransla yani kırımızı kart göstererek veriyor. Abitoğlu'nun Baroni'ye ya da Alex'e gösterdiği nezaketi göstermiyor! Kendi içinde tutarlı olsa da derbi rekabetinde hakem adaletinin genel görüntüsü şaşıyor.
Kayseri'de Fernandes, İstanbul'da Quaresma takım bilincinden uzak, sorumsuz tavırlarını onların yanlarına bırakılmayacak kadar ciddiye alınması gerekiyor. Sakatlıklardan çıkar çıkmaz Kayseri'de Quaresma'yı, Mersin karşısında Hilbert'i sahaya süren Carvalhal'ın da payını unutmamak gerekiyor.

BAYAN PROTESTOSU!
Müftüoğlu Boum'un elini görebilir ve Simao'nun düşüşündeki pozisyona penaltı verebilirdi. Verirse de kırmızı kart göstermeliydi. Bu eli ve penaltı fotoğrafını sanırım yeterli görmedi! Tercihini bu yönde kullansa sonuç da değişebilirdi. İsmail'in, Hilbert'in sakatlandığı, Fernandes'in olmadığı, Quaresma'nın kırmızı kart gördüğü Mersin maçını Beşiktaş kazanamadı. Bu oyuncuların olmayacağı F.Bahçe derbisini deplasmanda kazanabilir mı? Bu kadar yanlıştan ve eksikten tarihi bir doğru zafer çıkar mı? Bekleyip göreceğiz. Beşiktaş'ın bayan taraftarları futbolu tribünden daha net okudu ve net mesajlar verdi. "Söylesene bize hoca, takım niye oynamıyor?", "Ayağa kalkın adam gibi oynayın?" ve "Yeter Demirören yeter" tezahüratları gibi tribünden yansıyan mesajları kanımca herkes çok iyi analiz etmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA