Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Taraftar da 'sat' dedi

Beşiktaş, Samsunspor karşısına çıkarken Galatasaray'ın 20 puan gerisinde kalarak Süper Final'de şampiyonluğa ulaşma ihtimalini çoktan mucizelere bırakmıştı. Ancak Şampiyonlar Ligi hedefini canlı tutmak ve İnönü'de ilk maçına çıkan yeni yönetime küçük bir jest yapmak adına iyi bir sonuç alabilirdi.
Futbol, siyah-beyazlı taraftarın 2004'teki 5 kırmızılık Samsun faciasına atıf yapan galibiyet beklentisine prim tanımaz. Sahada daha çok isteyen ve daha iyi oynayan kazanır. Can derdine düşmüş, Mesut Bakkal'ın liderliğinde haftalardır ligde kalma umuduna dört elle sarılmış Samsunsporlu futbolcuların inancı, siyahbeyazlı oyuncuların motivasyonunu İnönü'nün yeşil çimeninde eritmeye yetti.

BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞ
Carvalhal her yenilgi sonrası sığınacak bir mazeret buldu. Ancak artık taraftar da soruyor "Söylesene bize hoca bu takım niye oynamıyor?" Fotoğraftan yansıyan ilk mesaj şu; camia da tribünler de artık mazeret dinlemek değil çözüm istiyor. Bunu şuradan anlıyoruz: Beşiktaş'ın geleceğinin adı Muhammed Demirci oyuna girerken aldığı alkış ve tezahüratlı destek...
"Beşiktaş'ın kurtuluşu futbolcu satmaktan geçiyorsa satacağım. Şampiyonluk sözü vermiyorum. Öz kaynağa dönerek yeniden yapılanma vaat ediyorum" diyerek başkan olan Fikret Orman'a taraftarın maç sonu "İstediğini al istediğini sat, gerekirse hepsini sat" tezahüratı bıçağın artık kemiğe dayandığını gösteriyor.
Çiçeği burnunda başkan Fikret Orman bu iklimi iyi kullanır ve farkındalığı yeni Beşiktaş'ın imar edilmesine tahvil edebilirse büyük bir iş başarır. Ancak törpülenmiş bünyeler, yıpranmış umutlar bu denli bir mücadeleyi kaldırabilir mi emin değilim. Hem yönetimin hem de Beşiktaş'ın işi kolay değil.
Mesut Bakkal, gittiği her yerde farkını ortaya koyuyor. Samsun ligde kalsa da kalmasa da Mesut Bakkal'la son iki aydır ayakta alkışlanacak bir başarı hikayesi yaşanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA