Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Anne karnındaki bebekler yarışıyor!

Yarışma furyasında son durak: Anne karnındaki bebekler de TV yarışmalarına katılıyor. Hem de TRT-1'de...

İşin fantezi kısmı bir yana, TRT-1 "Gün Başlıyor" programı içinde pazartesi ve cuma sabahları ilginç bir yarışmayı ekrana getirmeye başladı. Nilgün Belgün'ün sunuculuğunu üstlendiği yarışmanın ismi "Şanslı Bebekler"... Yarışmada iki aile yarışıyor ve ikisi de bebek bekliyor. Amaç; anneçocuk sağlığı ve babalığa hazırlık evresinde genç çiftlere rehberlik etmek, yanlış bilgileri düzeltmek, ebeveyn bilincini arttırmak ve stüdyoda bulunan üç uzmanın da yardımıyla çiftleri hem fiziksel hem de psikolojik açıdan doğuma hazırlamak.

BABALARIN İŞİ ZOR
Pazartesi günü ekrana gelen ilk yarışmada Demir ve Arslan aileleri yarıştı. Genç çiftlere "Bebek ultrasonda kaçıncı haftada görülebilir?", "Gebelik döneminde ne tür masaj yapılmaz?" "Doğumdan hemen sonra hangi aşılar yapılır?" "Lohusalık dönemi kaç haftadır?" gibi sorular yöneltildi. İkisi de 9 aylık hamile olan kadınlar ve eşleri bu sorulara doğru yanıtlar vermeye çalıştılar. Ardından baba adayları maket bebek üzerinde "kirli bezi en kısa sürede yenisiyle değiştirme" yarışı yaptılar. Bu arada iyi ki program "canlı" olarak yayınlanmıyor. Zira yarışma heyecanına dayanamayan karnı burnunda anne adayları yüzünden her an "canlı yayında doğum hadisesi" yaşanabilirdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA