Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İz bırakan kadınlar

TRT, başarılı Türk kadınlarını belgesel dizi olarak ekranlara getirmeye hazırlanıyor. Belgeselin ilk portresi ise yakın zamanda vefat eden, ilk kadın emniyet müdürümüz Feriha Sanerk olacak. NİSVAN 'Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar' adlı belgesel, ilk ve öncü kadınları konu alıyor. NİSVAN, günümüz kadınlarına yol gösteren mesajlar da içeriyor. Kadınların hayatın her evresinde var olduklarını, yaşanmış tecrübelerin, çekilen zorlukların önemini, örnek kadınların hayatlarından kesitlerle aktarıyor. Belgesel dizi için Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk'in hayatı da çekilmeye başlandı. 2010 yılı Kasım ayında aramızdan ayrılan merhum Feriha Sanerk, kendi hayatını konu alan bu belgesel proje için, hayatını ve emniyet teşkilatındaki günlerini NİSVAN ekibine tüm detayları ile anlatmıştı. Kendi belgeselini izleyemeden hayata veda eden Sanerk'i yapımın drama bölümlerinde, sinema ve dizi oyuncusu Elif Tayhan canlandıracak.

BİYOGRAFİSİ
1923 yılında İzmir'de doğdu. İlk Türk Kadın Emniyet Müdürü'dür. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Mülkiye'deki tek kız öğrenciydi. Kaymakam olma girişimleri, kadın olduğu için geri çevrilince Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak komiser muavini olarak göreve başladı. Kadın oluşundan dolayı kendisine rütbe verilemeyeceği söylenen Sanerk itiraz ederek, Danıştay'a dava açtı. Mücadelesi sonucunda, ilk kadın emniyet müdürü olarak tarihe geçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA